Reseptit
alle 30 min

Gluteeniton pizzapohja

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl haaleaa vettä
15 g hiivaa (noin 1/3 palaa)
1/4 tl suolaa
2-2 1/2 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva veteen. Lisää suola, vähitellen jauhoseos ja öljy.

2. Vaivaa taikina nopeasti sekaisin ja levitä pellille leivinpaperille.

3. Kohota ja päällystä haluamillasi täytteillä. Paista 225 asteisessa uunissa.

Taikina sopii myös omenapiirakan pohjaksi seuraavasti: levitä kohonneen taikinan päälle kaneli-sokeriseoksessa kieritettyjä omenaviipaleita. Valuta päälle hiukan voisulaa ja kypsennä 225 asteessa.

Ellei sinulla ole gluteenitonta leipäjauhoseosta, voit tehdä sitä itse peruna-, maissi- ja tattarijauhoista, sekoittamalla kaikkia suunnilleen yhtä paljon.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.