Gluteeniton täytekakku – vadelma-ruusumoussetäytteinen kerroskakku
Maukas gluteeniton kakkupohja muokkautuu moneksi. Maistuva vadelma-ruusutäyte on herkullinen tässä näyttävässä kerroskakussa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Gluteeniton täytekakkupohja
150 g
huoneenlämpöistä voita
3 dl
sokeria
3
kananmunaa
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
perunajauhoja
1 dl
kookosjauhoa
1/2 tl
suolaa
1 tl
ksantaania
1 tl
psylliumia
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuohukermaa
Kakkupohja
2 annosta
gluteenitonta täytekakkutaikinaa (kts. yltä)
yksi 15 cm:n vuoka ja yksi 19 cm:n vuoka
Kostutus
3 dl
seljankukkamehua laimennettuna
2 rkl
ruusuvettä (lasipullossa maustehyllyssä)
Täyte
2 1/2 dl
vispikermaa (esim. Flora vispi)
400 g
maitorahkaa
200 g
soseutettuja vadelmia (sulatettu, kotimainen pakaste)
2 rkl
ruusunterälehtihilloa (Kotajan maatila)
4 rkl
tomusokeria
2 dl
vaniljakreemijauhetta
Voikreemikuorrutus
400 g
huoneenlämpöistä voita
10 dl
tomusokeria
2 rkl
maitoa
Sokerikuorrutus
3 x 250 g
sokerimassaa (valmista esim. Dr. Oetker)
Koristelu
3 prk
valkoista pikeeriä (valmista esim. Dr. Oetker), pastavärejä esim. pinkkiä, keltaista ja vihreää
strösseleitä
tuoreita kukkia ja kukan muovisia pidikkeitä
Keskustelu
Kommentoi juttua: Gluteeniton täytekakku – vadelma-ruusumoussetäytteinen kerroskakku