Vadelmamoussekerroskakku on tyylikäs juhlakakku.
Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Gluteeniton täytekakku – vadelma-ruusumoussetäytteinen kerroskakku

Maukas gluteeniton kakkupohja muokkautuu moneksi. Maistuva vadelma-ruusutäyte on herkullinen tässä näyttävässä kerroskakussa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton täytekakkupohja

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl kookosjauhoa
1/2 tl suolaa
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa

Kakkupohja

2 annosta gluteenitonta täytekakkutaikinaa (kts. yltä)
yksi 15 cm:n vuoka ja yksi 19 cm:n vuoka

Kostutus

3 dl seljankukkamehua laimennettuna
2 rkl ruusuvettä (lasipullossa maustehyllyssä)

Täyte

2 1/2 dl vispikermaa (esim. Flora vispi)
400 g maitorahkaa
200 g soseutettuja vadelmia (sulatettu, kotimainen pakaste)
2 rkl ruusunterälehtihilloa (Kotajan maatila)
4 rkl tomusokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta
Mainos

Voikreemikuorrutus

400 g huoneenlämpöistä voita
10 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Sokerikuorrutus

3 x 250 g sokerimassaa (valmista esim. Dr. Oetker)

Koristelu

3 prk valkoista pikeeriä (valmista esim. Dr. Oetker), pastavärejä esim. pinkkiä, keltaista ja vihreää
strösseleitä
tuoreita kukkia ja kukan muovisia pidikkeitä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton täytekakku – vadelma-ruusumoussetäytteinen kerroskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X