Gluteeniton yrttipatonki
Gluteeniton yrttipatonki leivotaan vaaleista gluteenittomista jauhoista. Kuivatut yrtit tuovat leipään herkullista makua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Gluteeniton yrttipatonki:
- 50 g hiivaa
- 1 l haaleaa vettä
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl Fiber Husk -psylliumia
- 2 rkl kuivattua Provencen yrttisekoitusta
- noin 1,5 l vaaleita gluteenittomia jauhoja
Valmistusohje
1. Murenna hiiva haaleaan veteen, lisää suola ja psyllium. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää yrttiseos ja jauhot, sekoita voimakkaasti kymmenisen minuuttia. Kohota taikinaa leivinliinan alla puolisen tuntia.
2. Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle, älä vaivaa. Leikkaa taikina neljään osaan. Leivo palat runsaasti jauhotetulla pöydällä patongeiksi. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Katso myös: Gluteeniton leipä x 8
Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat kaurasämpylät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton yrttipatonki