Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Gluteeniton yrttipatonki

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g hiivaa
1 l haaleaa vettä
1 rkl suolaa
2 rkl Fiber Husk -psylliumia
2 rkl kuivattua Provencen yrttisekoitusta
noin 1,5 l vaaleita gluteenittomia jauhoja

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen,
lisää suola ja psyllium. Anna
turvota kymmenisen minuuttia.
Lisää yrttiseos ja jauhot, sekoita
voimakkaasti kymmenisen
minuuttia. Kohota taikinaa
leivinliinan alla puolisen tuntia.

2. Kaada taikina gluteenittomilla
jauhoilla jauhotetulle pöydälle,
älä vaivaa. Leikkaa taikina neljään
osaan. Leivo palat runsaasti jauhotetulla
pöydällä patongeiksi.
Paista 200 asteessa puolisen
tuntia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton yrttipatonki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X