Gorgonzola-kurpitsapasta
Gorgonzola-kurpitsapasta on syksyn suussasulavin herkku. Muhkeasti pekonilla höystetty sinihomejuuston ystävän pasta sopii myös puutarhajuhlien väliruoaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Gorgonzola-kurpitsapasta
- 500 g myskikurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 150 g pekonia
- 500 g tagliatellepastaa
- 150 g gorgonzolajuustoa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Gorgonzola-kurpitsapasta tehdään helposti näin:
1. Ota 500 grammaa myskikurpitsaa. Leikkaa pitkittäin puolitettu kurpitsa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista kuoret ja siemenet. Leikkaa kurpitsa 2 sentin kuutioiksi. Hienonna sipuli. Ruskista kurpitsakuutiot ensin öljyssä, laske lämpöä ja paista sekoitellen, kunnes kurpitsa on juuri ja juuri pehmeää. Lisää sipuli paistamisen loppupuolella. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja teelusikallisella mustapippuria.
2. Hienonna 150 grammaa pekonia ja paista se pannulla rapeaksi. Keitä 500 grammaa tagliatellepastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kääntele sekaan kurpitsa- sekä pekonipalat ja puoli desilitraa pastan keitinlientä. Kuumenna nopeasti ja jaa lämmitetyille lautasille.
4. Lisää 150 grammaa gorgonzolajuustoa nokareina kuuman pasta päälle. Viimeistele gorgonzola-kurpitsapasta halutessasi rouhitulla mustapippurilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.
Lue myös: Paahdetut myskikurpitsat – uunissa paahtaminen tuo kurpitsaan uskomattoman maun
Lue myös Anna.fi: Uunissa paahdettuna kurpitsa on parhaimmillaan – kokeile ihanaa kurpitsapastaa tai -keittoa tai leivo piirakka jenkkityyliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gorgonzola-kurpitsapasta