Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu purjo

Grillattu purjo on herkku, jonka voi tarjota lämpinä tai jäähtyneinä, alkupalna tai lisukkeena. Sipulivinegrette viimeistelee maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Grillattu purjo

  • 2 isoa purjoa

Sipulivinaigrette

  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 rkl vahvaa kokojyväsinappia (dijoninsinappia)
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Grillattu purjo ja sipulivinaigrette tehdään helposti näin:

1. Valmistele grillihiillos tai kuumenna kaasugrilli.

2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna kaksi ruokalusikallista timjamia. Yhdistä kulhossa desilitra rypsiöljyä, kaksi ruokalusikallista sherryetikkaa, ruokalusikallinen vahvaa kokojyväsinappia ja ruokalusikallinen hunajaa. Mausta timjamilla ja puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Lisää sipulit ja annan kastikkeen maustua sen aikaa, kun grillaat purjot.

3. Pese kaksi isoa purjoa. Grillaa niitä hiilillä epäsuoralla lämmöllä, kaasugrillissä keskilämmöllä 10-15 minuuttia, välillä käännellen. Anna purjojen paahtua kunnolla, niin että ulkopinta on kattaaltaan hiiltynyt.

4. Ota grillattu purjo grillistä ja halkaise pitkittäin, poista hiiltynyt osa. Leikkaa purjot annospaloiksi ja laita tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon sipulivinaigrette ja anna maustua noin 15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.

Lue myös: Grillatut kasvikset – näin valmistat täydelliset grillikasvikset

Lue myös Anna.fi: Kesän kuumin grillimenu maistuu myös vegaaneille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu purjo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.