1. Valmistele grillihiillos tai kuumenna kaasugrilli.
2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna kaksi ruokalusikallista timjamia. Yhdistä kulhossa desilitra rypsiöljyä, kaksi ruokalusikallista sherryetikkaa, ruokalusikallinen vahvaa kokojyväsinappia ja ruokalusikallinen hunajaa. Mausta timjamilla ja puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Lisää sipulit ja annan kastikkeen maustua sen aikaa, kun grillaat purjot.
3. Pese kaksi isoa purjoa. Grillaa niitä hiilillä epäsuoralla lämmöllä, kaasugrillissä keskilämmöllä 10-15 minuuttia, välillä käännellen. Anna purjojen paahtua kunnolla, niin että ulkopinta on kattaaltaan hiiltynyt.
4. Ota grillattu purjo grillistä ja halkaise pitkittäin, poista hiiltynyt osa. Leikkaa purjot annospaloiksi ja laita tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon sipulivinaigrette ja anna maustua noin 15 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.
Lue myös: Grillatut kasvikset – näin valmistat täydelliset grillikasvikset
Lue myös Anna.fi: Kesän kuumin grillimenu maistuu myös vegaaneille
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu purjo