grillatut kasvis-ricotta-yrttileivät Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut kasvis-yrtti-ricottaleivät

Rapeat grillatut leivät sopivat hyvin lounaaksi tai iltapalaksi. Pippurinen rucola antaa kivaa potkua täytteelle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Grillatut leivät

  • 8 siivua maalaisleipää
  • hyvää oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi

Grillatut kasvikset:

  • 1 paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ munakoiso
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa

Ricottajuustolevite:

  • 1 rs (200-250 g) ricottaa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 rkl tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Leikkaa maalaisleivästä 4 pitkää siivua ja leikkaa ne puoliksi.

2. Paahda paistinpannulla leipäviipaleihin väriä. Ota pois pannulta ja ripottele päälle öljyä ja raavi halkaistulla valkosipulilla pinnalle makua.

3. Pese paprika. Halkaise, ota siemenet pois ja leikkaa isohkoiksi lohkoiksi. Pese kesäkurpitsa ja munakoisot, leikkaa noin sentin viipaleiksi. Grillaa kasviksia öljytyllä pannulla tai grillissä niin, että munakoisot ovat pehmenneet ja ovat saaneet väriä. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita ricotan joukkoon hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon.

5. Levitä levitettä leiville ja nosta päälle rucolaa ja kasviksia. Paina kansi päälle.

Lisää leipiä grillattavaksi:

tomaatti-fetabruscettat

Tomaatti-fetabruschetta

bruschettat kesäkaalipestolla

Bruschettat kesäkaalipestolla

korvasienibruschettat

Korvasienibruschetta

Anna.fiGrillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut kasvis-yrtti-ricottaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.