Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaatti-fetabruschetta

Uunissa makeiksi paahtuneilla tomaateilla ja herkullisella fetajuustolevitteellä kuorrutettu bruschetta on oiva alkupala vieraille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattibruschettat:

  • 250 g terttukirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • 8 maalaisleipäviipaletta

Fetajuustolevite:

  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmistusohje

1. Huuhtele tomaatit ja nosta terttuina uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljy ja ripottele pinnalle suola. Paahda uunissa 150 asteessa 50 minuuttia. Paahda leivät paahtimessa tai kuumassa uunissa.

2. Vaahdota fetajuusto ja tuorejuusto tehosekoittimessa tasaiseksi. Voit myös haarukoida ensin fetajuuston tasaiseksi ja vatkata sen jälkeen ainekset keskenään.

3. Levitä leiville levitettä ja nostele päälle kokonaisia tomaatteja. Aateloi leivät oliiviöljyllä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/18.

Rapeat bruschettat maistuvat myös näillä täytteillä:

tomaatti-basilikabruschetta

Tomaatti-basilikabruschetta

bruschettat kesäkaalipestolla

Bruschettat kesäkaalipestolla

hernebruschetta

Hernebruschettat

Anna.fi: Tomaatti-mustikkabruschettat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-fetabruschetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.