Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Grillatut maissit

Grillatut maissit kaipaavat pintaan vain ripauksen suolaa ja voisilauksen. Makea maissi maistuu kaikille ja tekee ruokailuhetkestä juhlan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillatut maissit

4 esikeitettyä maissintähkää

Kastike

2 silputtua valkosipulinkynttä
puolen sitruunan mehu
1 rkl soijakastiketta
0.5 dl sulatettua voita tai öljyä

Valmistusohje

Grillatut maissit valmistetaan näin:

1. Maissintähkät kypsyvät grillissä nopeimmin, jos esikeität niitä ensin kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.

2. Aseta valutetut maissit grilliin tai uunin grillivastuksen alle sellaisinaan tai folioon kääräistyinä. Paahda esikeitettyjä tähkiä 5-10 minuuttia ja keittämättömiä 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Sivele grillatut maissit voisulalla tai kastikkeella. Kastikkeen voi sekoittaa öljystä, sitruunamehusta ja soijasta tai voisulasta ja valkosipulista.

3. Maissit voi grillata myös suojalehtineen. Liota tällöin maissintähkiä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Valuta tähkät ja aseta grilliin. Paahda maisseja noin 20 minuuttia. Poista lehdet kypsien tähkien ympäriltä ja tarjoagrillatut maissit voisulan tai maustekastikkeen kanssa.

Lue myös: Sesongissa nyt: Kotimainen maissi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut maissit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X