Reseptit
4
Kiitos

Grillatut maustepavut

Vihreistä pensaspavuista valmistuu hetkessä lisuke liharuoille. Parmesaanijuustosta ja manteleista tehty mausteseos antaa pavuille herkullisen maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Grillatut maustepavut:

200-300 g vihreitä pensaspapuja
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapppuria

Mausteseos:

1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl manteleita
1/2 (luomu)sitruunankuori
1/2 ruukkua basilikaa

Valmistusohje

1. Pese 200-300 g vihreitä pensaspapuja ja leikkaa kovat päät pois. Ryöppää papuja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja siirrä pavut heti jääveteen, näin kypsyminen loppuu.

2. Tee mausteseos. Kuori ja hienonna 1 valkosipulinkynsi. Rouhi 1/2 dl manteleita veitsellä. Yhdistä 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta, valkosipuli ja mantelit. Raasta yhden sitruunan kuori ja hienonna 1/2 ruukkua basilikaa. Lisää ne mausteseoksen joukkoon.

4. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä, lisää pavut ja anna kuumentua nopeasti. Mausta 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl  mustapippuria. Tarjoile mausteseoksen kanssa.

Vinkki: Älä kypsennä papuja liikaa. Jos papu taittuu ja on pehmeä, se on jo kypsynyt yli.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/19.

Lue myös: Vuoden 2018 vihannes on papu! Kokeile maukkaita papureseptejä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillatut maustepavut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X