Halvatun hyvä raparperipai
Tämä raparperipiirakka on halvatun hyvää ihan sananmukaisesti. Siihen on nimittäin käytetty mausteena vaniljanmakuista halvaa. Piirakka on helppo valmistaa ja siinä on vain kuusi ainesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Pohja
- 400 g valmis murotaikinapohja (laktoositon)
Täyte
- 4 dl viipaloitua raparperia
- 100-150 g vaniljamakuista halvaa
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 1 ½ dl (erikoishienoa) sokeria
- 1 dl mantelilastuja
Valmistusohje
- Painele sulanut murotaikina 22 senttiä halkaisijaltaan olevaan irtopohjaiseen torttuvuokaan.
- Kuori ja viipaloi raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi. Torttuun menee noin 5 keskikokoista vartta eli 4 dl viipaloituna. Asettele viipaleet kauniisti taikinapohjalle ja murentele halva raparperiviipaleiden päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota piirakka uunista ja käännä uunin grillivastukset 250 asteeseen.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vaahdottamista kunnes marenki muuttuu kiiltäväksi ja siitä jää huippuja sitä nostellessa.
- Levitä marenki raparperipiiraan päälle ja koristele pinta mantelilastuilla.
- Pane raparperipai hetkeksi grillivastusten alle, jotta pinta saa väriä. Tämä ei vie montaa minuuttia, joten ole tarkkana.
- Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana keväisellä aterialla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halvatun hyvä raparperipai