Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Halvatun hyvä raparperipai

Tämä raparperipiirakka on halvatun hyvää ihan sananmukaisesti. Siihen on nimittäin käytetty mausteena vaniljanmakuista halvaa. Piirakka on helppo valmistaa ja siinä on vain kuusi ainesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 400 g valmis murotaikinapohja (laktoositon)

Täyte

  • 4 dl viipaloitua raparperia
  • 100-150 g vaniljamakuista halvaa

Marenki

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1 ½ dl (erikoishienoa) sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Painele sulanut murotaikina 22 senttiä halkaisijaltaan olevaan irtopohjaiseen torttuvuokaan.
  2. Kuori ja viipaloi raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi. Torttuun menee noin 5 keskikokoista vartta eli 4 dl viipaloituna.  Asettele viipaleet kauniisti taikinapohjalle ja murentele halva raparperiviipaleiden päälle.
  3. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota piirakka uunista ja käännä uunin grillivastukset 250 asteeseen.
  4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vaahdottamista kunnes marenki muuttuu kiiltäväksi ja siitä jää huippuja sitä nostellessa.
  5. Levitä marenki raparperipiiraan päälle ja koristele pinta mantelilastuilla.
  6. Pane raparperipai hetkeksi grillivastusten alle, jotta pinta saa väriä. Tämä ei vie montaa minuuttia, joten ole tarkkana.
  7. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana keväisellä aterialla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Halvatun hyvä raparperipai

Sinun täytyy kommentoidaksesi.