
Hapanjuuripannukakut
Hapanjuuripannukakut tehdään jämäjuuresta. Sen maku on kivan hapokas ja se tuo pannukakkuun mukavan maitohappomaisen maun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
hapanjuuripannukakut
- 2 ½ dl ylijäänyttä tai aktiivista hapanjuurta
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 25 g voisulaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Paistaminen
- 2 rkl voita
Pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
Lisäksi
- hilloa
- nutellaa
- ranskankermaa
- marjoja ja hedelmiä
Valmistusohje
Hapanjuuripannukakut valmistuvat helposti näin:
- Sekoita kulhossa tai isossa lasipurkissa kaksi ja puoli desilitraa ylijäänyttä tai aktiivista hapanjuurta, kaksi kananmunaa, kaksi ja puoli desilitraa maitoa ja 25 grammaa voisulaa keskenään. Ota kolme desilitraa vehnäjauhoja. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaksi ja puoli ruokalusikallista sokeria. Sekoita jauhoseos hapanjuuritaikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla tai hieman auki jääneellä kannella. Nosta taikina yöksi jääkaappiin.
- Sekoita kuplivan taikinan joukkoon loppu maidosta (puoli desilitraa) ja puoli teelusikallista suolaa. Sipaise lettupannun syvennyksiin voita. Annostele taikinaa pannulle, mutta jätä pannulle kohoamisvaraa. Paista pannareita keskilämmöllä, kunnes pinnalla näkyy kuplia. Käännä ja paista noin minuutin toiselta puolelta.
- Pidä pannarit lämpimänä folion alla odottamassa, kunnes olet paistanut koko taikinan. Nauti suosikkilisukkeittesi esimerkiksi hillon, nutellan, ranskankerman sekä marjojen ja hedelmien kera.
Vinkki! Jos haluat paistaa pannarit heti, lisää taikinan teelusikallinen leivinjauhetta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2023.
Lue myös Anna.fi: Isot pitsiletut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapanjuuripannukakut