Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hapankurkut

Hapankurkut itse tehtyinä ovat herkkua. Hapankurkkujen mausteliemen voi höystää omilla suosikkimausteillaan. Katso tästä Kotilieden klassikko-ohje 1990-luvulta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Hapankurkut

  • 5 kg pieniä avomaankurkkuja
  • kruunutilliä
  • ½ l mustaherukan tai vadelman lehtiä
  • 2-3 rkl sinapinsiemeniä
  • piparjuurilastuja
  • valkosipulinkynsiä
  • rakuunaa

suolavesi:

  • 4 l vettä
  • 0.5 dl merisuolaa
  • 1 dl heraa

Valmistusohje

Hapankurkut valmistuvat näin:

  1. Pese kurkut hyvin ja pistele cocktailtikulla.
  2. Keitä suolavettä varten vesi ja merisuolaa. Jäähdytä. Sekoita liemeen hera.
  3. Pane puhtaan säilöntäastian pohjalle pestyjä mustaherukan tai vadelman lehtiä. Lado kurkut ja mausteet kerroksittain astiaan. Kaada suolavesi päälle. Peitä kurkut lehdillä ja pane päälle puhtaat painot. Nesteen tulee reilusti peittää kurkut. Sulje astia tiiviisti.
  4. Säilytä kurkkuja pimeässä, huoneenlämmössä 3-4 vuorokautta. Siirrä astia sen jälkeen viileään.
  5. Hapankurkut ovat valmiita 7-14 vuorokauden kuluttua.
Hapankurkut

Vinkki: Kun happamuus eli pH on noin 4,1, ovat kurkut sopivan happamia. Lisää tarvittaessa 1,5-prosenttista keitettyä, jäähdytettyä suolavettä (15 g merisuolaa/1 l vettä).

Katso myös: Säilöntä tallettaa kesän maut – katso säilöntävinkit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Maustekurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hapankurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.