Hapankurkut
Hapankurkut itse tehtyinä ovat herkkua. Hapankurkkujen mausteliemen voi höystää omilla suosikkimausteillaan. Katso tästä Kotilieden klassikko-ohje 1990-luvulta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Hapankurkut
- 5 kg pieniä avomaankurkkuja
- kruunutilliä
- ½ l mustaherukan tai vadelman lehtiä
- 2-3 rkl sinapinsiemeniä
- piparjuurilastuja
- valkosipulinkynsiä
- rakuunaa
suolavesi:
- 4 l vettä
- 0.5 dl merisuolaa
- 1 dl heraa
Valmistusohje
Hapankurkut valmistuvat näin:
- Pese kurkut hyvin ja pistele cocktailtikulla.
- Keitä suolavettä varten vesi ja merisuolaa. Jäähdytä. Sekoita liemeen hera.
- Pane puhtaan säilöntäastian pohjalle pestyjä mustaherukan tai vadelman lehtiä. Lado kurkut ja mausteet kerroksittain astiaan. Kaada suolavesi päälle. Peitä kurkut lehdillä ja pane päälle puhtaat painot. Nesteen tulee reilusti peittää kurkut. Sulje astia tiiviisti.
- Säilytä kurkkuja pimeässä, huoneenlämmössä 3-4 vuorokautta. Siirrä astia sen jälkeen viileään.
- Hapankurkut ovat valmiita 7-14 vuorokauden kuluttua.
Vinkki: Kun happamuus eli pH on noin 4,1, ovat kurkut sopivan happamia. Lisää tarvittaessa 1,5-prosenttista keitettyä, jäähdytettyä suolavettä (15 g merisuolaa/1 l vettä).
Katso myös: Säilöntä tallettaa kesän maut – katso säilöntävinkit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Maustekurkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapankurkut