Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Härkäpapubruschetta

Härkäpapubruschetta sopii alkupalaksi tai pikkunälkään. Alkujaan italialainen bruschetta saa tässä ohjeessa täytteeksi kotimaisista härkäpavuista valmistetun tahnan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Härkäpapubruschetta

1/2 maalaisleipää
2 rkl oliiviöljyä
1/2 valkosipulinkynsi

Härkäpaputahna

600 g kokonaisia härkäpapuja (tai 2 dl kuorittuja pakastehärkäpapuja)
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 dl pinjansiemeniä
1 dl hienonnettua tuoretta minttua
1 dl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mainos

Päälle:

2 rkl pinjansiemeniä
1 dl härkäpapuja
1/2 dl tuoretta minttua

Valmistusohje

  1. Härkäpapubruschetta valmistuu helposti näin. Leikkaa puolikas maalaisleipä viipaleiksi. Sivele leiville molemmin puolin öljyä ja nosta leivät pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paahda leivät 225 asteisessa uunissa molemmin puolin kullanruskeiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Ota pois uunista. Halkaise yksi valkosipulinkynsi ja hiero leikkuupinnalla makua leivän päälle.
  3. Kuori 600 grammaa härkäpapuja ja keitä papuja vedessä 3–5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla. Luiskauta sormin pavun pinnalta oleva kalvo pois.
  4. Laita pavut, yksi desilitra öljyä, puoli desilitraa pinjansiemeniä sekä yksi desilitra hienonnettua tuoretta minttua ja yksi desilitra hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa pitkän omaiseen kulhoon ja soseuta tasaiseksi soseeksi, joukkoon voi jäädä sattumia. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja mustapippuria.
  5. Lusikoi härkäpapusosetta leipien päälle. Koristele härkäpapubruschetta pinjansiemenillä ja mintulla ja kokonaisilla härkäpavuilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2020.

Lue myös: Bruschetta on alkupalojen klassikko

Anna.fi/ruoka: Tomaatti-mustikkabruschettat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Härkäpapubruschetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X