
Hasselpähkinä-suklaalevite eli kotitekoinen Nutella
Hasselpähkinä-suklaalevite eli kotitekoinen Nutella on helppo, mutta sitäkin makeampi herkku. Käytä levitettä leivällä, leivonnassa tai maistele vaikka suoraan purkista, kun makeanhimo yllättää.
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Nutella:
- 2 pussia (200 g) hasselpähkinöitä
- 2 dl tomusokeria
- 1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 rkl (macademia)öljyä
Valmistusohje
Nutella tehdään helposti näin:
- Paahda hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen, varo palamista.
- Jäähdytä pähkinät ja poista niistä paahtamisen jälkeen helposti irtoavat kuoret. Pähkinöihin saa jäädä kuorta.
- Pane pähkinät monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Käytä konetta kunnes seos on tahnamaista.
- Lisää (pähkinä)öljy ohuena nauhana pähkinätahnaan koneen käydessä. Mikäli haluat makeamman tahnan, lisää tomusokeria ja öljyä tipottain koneen käydessä.
- Purkita tahna puhtaaseen säilykepurkkiin.
- Tahna säilyy viileässä pari viikkoa.
Ohjeella tulee kolme desilitraa valmista levitettä.
Käytä levitettä laskiaispullakakun täytteenä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hasselpähkinä-suklaalevite eli kotitekoinen Nutella
Järkyttävä määrä sokeria, jak jak!