Reseptit
alle 30 min

Hasselpähkinä-suklaalevite eli kotitekoinen Nutella

Hasselpähkinä-suklaalevite eli kotitekoinen Nutella on helppo, mutta sitäkin makeampi herkku. Käytä levitettä leivällä, leivonnassa tai maistele vaikka suoraan purkista, kun makeanhimo yllättää.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 pussia ( 200 g) hasselpähkinöitä
2 dl tomusokeria
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl (macademia)öljyä

Valmistusohje

Paahda hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen, varo palamista.

Jäähdytä pähkinät ja poista niistä paahtamisen jälkeen helposti irtoavat kuoret. Pähkinöihin saa jäädä kuorta.

Pane pähkinät monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe  ja vaniljasokeri. Käytä konetta kunnes seos on tahnamaista.

Lisää (pähkinä)öljy ohuena nauhana pähkinätahnaan koneen käydessä.  Mikäli haluat makeamman tahnan, lisää tomusokeria ja öljyä tipottain koneen käydessä.

Purkita tahna puhtaaseen säilykepurkkiin.

Tahna säilyy viileässä pari viikkoa.

Ohjeella tulee kolme desilitraa valmista levitettä.

Käytä levitettä laskiaispullakakun täytteenä.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hasselpähkinä-suklaalevite eli kotitekoinen Nutella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X