Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselpähkinäkakku

Yllätä ystävä tai naapuri ja leivo pähkinäinen hasselpähkinäkakku. Kakun täyte on helppo ja maukas, päällä simppeli koristelu. Tämä onnistuu kaikilta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl hasselpähkinäjauhoja (Meira)
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 ½ dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 ½ dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 ½ dl rouhittua hasselpähkinää

Täyte

  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ¾ dl tomusokeria
  • 2,5 dl kermaa

Koristeluun

  • kokonaisia hasselpähkinöitä
  • pensasmustikoita
  • viikunoita
  • hasselpähkinärouhetta
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kaksi irtopohjaistavuokaa (noin 20 cm) ja laita pohjalle pyöreä leivinpaperi.

2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. 3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuoh- keaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, ja vaniljauute. Lisää jauhot taikinaan kolmessa osassa ja jogurtti kahdessa erässä, sekoita lisäämisten välissä hyvin. Lisää lopuksi rouhittu hasselpähkinä.

4. Jaa taikina kahteen vuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikku on puhdas, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä.

5. Vatkaa mascarponea ja lisää tomusokeri. Kaada joukkoon kerma ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa, varo vatkaamasta liikaa. Ota 1/3 vaahtoa eriseen ja mausta kaakaojauheella.

6. Levitä suklaavaahto pohjalle ja nosta kansi päälle. Levitä valkoinen vaahto kannen päälle ja ohuelti reunoille. Kakun voi antaa maustua kylmässä noin 30 minuuttia. Koristele pinta kuunmuotoon rouhituilla ja kokonaisilla hasselpähkinöillä. Lisää päälle mustikoita ja lohkottuja viikunoita. Viimeistele pinta hasselpähkinärouheella ja sitruunamelissalla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Lisää ihania pähkinäisiä täytekakkuja:

Puolalainen pähkinäkakku

Puolalainen pähkinäkakku

limetti-mantelikakku

Limetti-mantelikakku

Kookostäytekakku

Kookos-täytekakku

Ruoka.fi: Gluteeniton zolaikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselpähkinäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.