Hedelmäinen joululeipä
Hedelmäisessä joululeivässä maistuvat taateli tai viikuna, ruis-ja hiivaleipäjauhot tekevät leivästä maukkaan. Valmiit leivät sivellään siirappivedellä herkullisiksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hedelmäinen joululeipä:
- 5 dl vettä
- 3 tl suolaa
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 1 dl siirappia
- 5 dl silputtua taatelia tai viikunaa
- 2 pussia kuivahiivaa
- 3 dl ruisjauhoja
- 10-12 dl hiivaleipäjauhoja
- 100 g rasvaa
- pinnalle:
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl siirappia
Valmistusohje
Saat tästä takinasta leivottua kaksi leipää jouluksi.
- Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää joukkoon mausteet ja ruisjauhoihinsekoitettu hiiva.
- Alusta joukkoon jauhot ja rasva. Taikina saa olla pehmeää, mutta sen tulee irrota kulhon reunoista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
- Jaa taikina kahtia. Vaivaa jauhotetulla alustalla kaksi pitkää leipää. Pane leivät voideltuunleipävuokaan ja anna kohota noin 15 minuuttia.
- Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.
Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna – katso parhaat joululeipäreseptit
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Helppo saaristolaisleipä, gluteeniton leipä, sämpyläkuusi, joululimppu ja muut joulun ruokaleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen joululeipä