Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäinen joululeipä

Hedelmäisessä joululeivässä maistuvat taateli tai viikuna, ruis-ja hiivaleipäjauhot tekevät leivästä maukkaan. Valmiit leivät sivellään siirappivedellä herkullisiksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Hedelmäinen joululeipä:

  • 5 dl vettä
  • 3 tl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 dl siirappia
  • 5 dl silputtua taatelia tai viikunaa
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 10-12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 100 g rasvaa
  • pinnalle:
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl siirappia

Valmistusohje

Saat tästä takinasta leivottua kaksi leipää jouluksi.

  1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää joukkoon mausteet ja ruisjauhoihinsekoitettu hiiva.
  2. Alusta joukkoon jauhot ja rasva. Taikina saa olla pehmeää, mutta sen tulee irrota kulhon reunoista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia leivinliinan alla.
  3. Jaa taikina kahtia. Vaivaa jauhotetulla alustalla kaksi pitkää leipää. Pane leivät voideltuunleipävuokaan ja anna kohota noin 15 minuuttia.
  4. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele kypsät leivät siirappivedellä.

Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna – katso parhaat joululeipäreseptit

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Helppo saaristolaisleipä, gluteeniton leipä, sämpyläkuusi, joululimppu ja muut joulun ruokaleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen joululeipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.