Reseptit
yli 60 min

Hedelmäsämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
450 g (noin 6,5 dl) hiivaleipäjauhoja
100 g (1,5 dl) ruisjauhoja
15 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl vettä
2.5 dl kuivattuja hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot kulhoon. Murenna
joukkoon hiiva ja hiero se tasaisesti
jauhoihin. Lisää joukkoon suola ja
haalea vesi. Alusta huolella noin
10 minuuttia. Lisää silputut hedelmät,
marjat ja pähkinät. Anna
levätä huoneenlämmössä tunti.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla
leivinalustalla. Leivo pötköksi ja
jaa paloiksi. Muovaa paloista
pyöreitä sämpylöitä ja kohota 45
minuuttia. Paista 225-asteisessa
uunissa noin 10 minuuttia.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäsämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X