Helppo Charlotte Russe

Helppo Charlotte Russe 

60+
min
8 annosta
yli 60 min
Helppo Charlotte Russe syntyy valmiista kääretortusta uunittomissakin olosuhteissa. Voit käyttää siihen sesongin marjoja, mutta myös hilloa. Tarkista silloin kermahyytelön makeus ennenkuin lisäät sokeria.

Ainekset

n. 400 g valmis kääretorttu (esim. vadelma tai kuningatar)

Täyte

0,5 l kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa tai rahkaa
3 dl soseutettuja mansikoita/vadelmia
3/4 dl sokeria
8 liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua
0,5 l tuoreita marjoja

Valmistusohje

  1. Aloita täytteestä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone/rahka ja marjasose. (Voit myös käyttää marjasoseen asemesta 2 dl hilloa, mutta lisää silloin sokeri vasta maistamisen jälkeen).
  2. Lisää kuumennettuun sitruunamehuun liuotetut liivatteet seokseen ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi täytteen joukkoon (viipaloidut) marjat. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  3. Leikkaa kääretorttu 20 ohueksi viipaleeksi. Ota pyöreä n. 3 litran muovikulho tms. ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Jos epäilet, että torttu ei irtoa vuoasta, vuoraa kulho tuorekelmulla.
  4. Peitä Charlotte kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa mieluimmin seuraavaan päivään.
  5. Kumoa kakku kulhosta tarjottimelle.
  6. Koristele halutessasi kermapursotuksin ja tuoreilla marjoilla.

Jos haluat tehdä itse kääretortun, ohjeen löydät täältä.