Helppo Charlotte russe
Valmistusohje
- Aloita täytteestä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone/rahka ja marjasose. (Voit myös käyttää marjasoseen asemesta 2 dl hilloa, mutta lisää silloin sokeri vasta maistamisen jälkeen).
- Lisää kuumennettuun sitruunamehuun liuotetut liivatteet seokseen ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi täytteen joukkoon (viipaloidut) marjat. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Leikkaa kääretorttu 20 ohueksi viipaleeksi. Ota pyöreä n. 3 litran muovikulho tms. ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Jos epäilet, että torttu ei irtoa vuoasta, vuoraa kulho tuorekelmulla.
- Peitä Charlotte kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa mieluimmin seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku kulhosta tarjottimelle.
- Koristele halutessasi kermapursotuksin ja tuoreilla marjoilla.
Jos haluat tehdä itse kääretortun, ohjeen löydät täältä.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Helppo Charlotte russe