Reseptit
4
Kiitos

Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto

Tämä keitto valmistuu puolessa tunnissa ja on näppärä keittää jo edellisenä päivänä valmiiksi. Keitto on näyttävä, nopea valmistaa ja sen raaka-aineet ovat edulliset. Muista säästää kurpitsan siemenet. Paahda ne pannulla rapeiksi ja ripottele keiton pinnalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto:

1 iso myskikurpitsa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4 dl kevytmaitoa
200 g maustamatonta sulatejuustoa
150 g sinihomejuustomurua

Valmistusohje

1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Siemenet voi paahtaa pannulla ja käyttää keiton koristeluun lopuksi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kurpitsaa ja sipuleita kattilassa kuumassa voissa kaksi minuuttia.

3. Lisää vesi sekä liemikuutio ja keitä kypsäksi eli noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

4. Lisää maito ja paloiteltu sulatejuusto. Kuumenna ja sekoita, jotta juusto sulaa. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Lisää lopuksi sinihomejuustomuru ja koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ohje: Ruusumäki-blogi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Myös nämä keitot maistuvat arkena:

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

porkkanakeitto

Porkkana-kookoskeitto

punajuuri-perunakeitto

Punajuuri-perunakeitto

Ruoka.fi: Kurpitsa-sinihomejuustokeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X