Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sinihomejuusto-kurpitsakeitto

Tämä keitto valmistuu puolessa tunnissa ja on näppärä keittää jo edellisenä päivänä valmiiksi. Keitto on näyttävä, nopea valmistaa ja sen raaka-aineet ovat edulliset. Muista säästää kurpitsan siemenet. Paahda ne pannulla rapeiksi ja ripottele keiton pinnalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto:

  • 1 iso myskikurpitsa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 200 g maustamatonta sulatejuustoa
  • 150 g sinihomejuustomurua

Valmistusohje

Helppo sinihomejuusto-kurpitsakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Siemenet voi paahtaa pannulla ja käyttää keiton koristeluun lopuksi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kurpitsaa ja sipuleita kattilassa kuumassa voissa kaksi minuuttia.

3. Lisää vesi sekä liemikuutio ja keitä kypsäksi eli noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

4. Lisää maito ja paloiteltu sulatejuusto. Kuumenna ja sekoita, jotta juusto sulaa. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Lisää lopuksi sinihomejuustomuru ja koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ohje: Ruusumäki-blogi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Myös nämä keitot maistuvat arkena:

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

porkkanakeitto

Porkkana-kookoskeitto

punajuuri-perunakeitto

Punajuuri-perunakeitto

Ruoka.fi: Kurpitsa-sinihomejuustokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinihomejuusto-kurpitsakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.