Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-perunakeitto

Punajuuri-perunakeiton voi valmistaa näppärästi valmiista punajuuri- ja perunasoseesta. Smetana ja silputtu maustekurkku höystävät keiton herkulliseksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punajuuri-perunakeitto:

  • 500 g punajuuri-perunasosetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • jauhettua mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 kuutioitu suola- tai maustekurkku
  • 4 rkl pakastesipulikuutioita
  • 4 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 4 rkl smetanaa

Valmistusohje

  1. Sekoita punajuuri-perunasose, ruokakerma ja hienonnettu rakuuna kattilassa. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Annostele lautasille keittoa. Nosta keiton pinnalle smetananokare, sipulikuutitoita, tilliä ja suolakurkkukuutioita.

Katso myös: Punajuuri värittää arkiruoat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-perunakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.