Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo vuokapitko

Helppo vuokapitko syntyy vuokaan ladotuista pikkupullista. Mantelin ystävä lisää pitkoon mehevyyttä valuttamalla pullakerrosten väliin kuumalla vedellä ohennettua mantelimassaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • (1 rkl vaniljasokeria)
  • 200 g margariinia tai voita
  • noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja

Voiteluun:

  • kananmuna

Täyte:

  • 150 g mantelimassaa
  • tilkka kuumaa vettä

Koristeluun:

  • raesokeria tai mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, kuivahiivaa varten hieman lämpimämmäksi. 2. Sekoita kananmunat, sokeri, suola ja mausteet kulhossa. Lisää lämmitetty maito. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Alusta joukkoon jauhot ja pehmeä rasva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä kulhon reunoista. Mitä pehmeämpi taikina, sitä muhevampi pulla! 3. Peitä taikina pyyhkeellä ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Mikroaaltouuni on hyvä kohotuspaikka. 4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja vaivaa siitä ilmakuplat. Jaa taikina paloiksi ja leivo pikkupullia. Säästä myös pieni pala pitkon pohjaa varten. 5. Kauli pieni pala taikinaa voidellun leipävuoan pohjan peitteeksi. Lado päälle limittäin kahteen kerrokseen pikkupullia. Anna kohota noin 20 minuuttia. 6. Voitele munalla ja ripota pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Halutessaan pullakerroksen väliin voi valuttaa kuumalla vesitilkalla ohennettua mantelimassaa (150 g mantelimassaa riittää kahteen vuokapitkoon). Paista pitkoa 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo vuokapitko

Saija

Mistähän löytyis ohje neljällä letitysohje pullapitkoill

Sinun täytyy kommentoidaksesi.