Reseptit
30-60 min
8

Herkullinen raparperipiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
1 kpl muna
0.5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

täyte:

5 dl raparperipaloja
0.5 dl sokeria
2 kpl munaa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
(1 tl vaniljasokeria)

Valmistusohje

Raparperipiirakka on alkukesän ykkösherkku. Herkullisessa raparperipiirakassa on rapea pohja ja mehevä raparperitäyte, jota tuorejuusto pehmentää mukavasti.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.

2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Muita raparperiherkkuja

Lempeä raparperiherkku

Lomailijan raparperikääretorttu

Raparperisorbetti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkullinen raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X