Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Hirvitartar

Suppilovahverot viimeistelevät hirven lihasta valmistetun tartarannoksen. Tartar sopii niin juhlaan kuin arki-illan iltapalaksi. Käytä aina tuoretta lihaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hirvitartar:

450 g tuoretta hirvenpaistia
1/2 pientä makeaa sipulia
1 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1-2 oksaa timjamia
2 kananmunankeltuaista
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
6 rkl pieniä kapriksia
2 rkl oliiviöljyä

Sinappimajoneesi:

2 kananmunankeltuaista
1 tl balsamicoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl öljyä
1 rkl kokojyväistä dijoninsinappia

Friteeratut suppilovahverot:

3 dl suppilovahveroita
2 dl öljyä

Koristeeksi:

rucolanversoja

Valmistusohje

1. Friteeraa ensin kolme desilitraa suppilovahveroita. Kuumenna kaksi desilitraa öljyä kiehuvan kuumaksi valurautapannussa. Lisää suppilovahverot ja friteeraa sienet rapeiksi.

2. Valmista majoneesi. Laita kaksi kananmunankeltuaista, yksi teelusikallinen balsamicoviinietikkaa ja puoli teelusikallista suolaa sekoituskulhoon öljyä ja si- nappia lukuun ottamatta. Lisää puolitoista desilitraa öljyä ohuena nauhana kulhoon samalla sauvasekoittimella vatkaten niin, että syntyy sopivan paksuinen majoneesi. Mausta yhdellä ruokalusikallisella kokojyväistä dijoninsinappia.

3. Valmista tartar. Paahda kuusi ruokalusikallista pieniä kapriksia kahdessa ruokalusikallisessa öljyä kuumalla pannulla. Jäähdytä. Viipaloi 450 grammaa hirvenpaistia ja hienonna se pieniksi kuutioiksi veitsellä. Hienonna puolikas pieni makea sipuli. Sekoita hienonnettu hirvenpaisti ja sipuli, puolet paistetuista kapriksista sekä yksi ruoalusikallinen kokojyväistä dijoninsinappia, yksi ruokalusikallinen Worcestershire-kastiketta, yksi tai kaksi oksaa timjamia, kaksi kananmunankeltuaista, yksi teelusikallinen sormisuolaa sekä mustapippuria myllystä kevyesti keskenään, jätä puolet kap- riksista annosten koristeluun. Anna tartarin maustua hetki ja nosta se tarjoilukulhoihin.

4. Koristele annokset friteeratuilla suppilovahveroilla, paahdetuilla kapriksilla ja tarjoa lisäksi sinappimajoneesia.

Vinkki: Tartarlihan voi käsitellä kolmella tavalla: hienontamalla lihan veitsellä, haarukalla riipimällä tai ajamalla lihan lihamyllyn läpi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/19.

Katso myös: Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Hirvicarbonade – tummalla oluella maustettu hirvipata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hirvitartar

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X