Ruoka

Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!

Syksy on riistaruokien aikaa. Peurasta, hirvestä tai muusta riistalihasta syntyy viikonlopun ruokapöytään tuhti pata, juhlava paisti tai muheva piirakka.

Pekoniviipaleisiin kääritty, karpalokastikkeella kruunattu peuranpaisti sopii juhlaruoaksikin. Paistin lisukkeena maistuvat timjamiperunat ja paahdetut juurekset tai sienirisotto.

sorsapaistit

Sorsasta syntyy syysillalliselle maukas lintupaisti. Sorsapaistit täytetään sipulilla sekä omenalla, peitellään pekonilla ja kypsennetään rauhassa lempeässä lämmössä. Sorsapaistin lisukkeeksi sopii kiehautettu lehtikaali, uunijuurekset ja herukkahyytelö.

Riista-sienipateen voi tehdä poron tai hirven jauhelihasta. Mustilla torvisienillä maustettu, vesihauteessa kypsennetty lihapatee on maukas tarjottava pitopöytään.

riistaquiche

Metsäinen riista-quiche on ruokaisa suolainen piirakka, joka maistuu sellaisenaan tai salaatin kera. Mehevän piirakan täyte tehdään peuran jauhelihasta ja metsäsienistä.

Pimenevien ja viilenevien päivien myötä keittiössä haudutellaan taas meheviä patoja, joiden ääreen keräännytään yhdessä syysviikonloppuisin.

riistapata

Tuhti riistapata on helppo tarjottava isollekin joukolle. Pataan sopii niin kauriin kuin peuran paisti, ja mukaan viipaloidaan myös porkkanaa, selleriä, palsternakkaa ja pekonia.

Hirvipataan käytetään monenlaisia syysmetsän antimia: hirvenlihaa, sieniä ja karpaloita. Padan makua voi pehmentää kermatilkalla.

Syksyiseen jänispataan kuutioidaan jäniksenlihan lisäksi erilaisia juureksia. Loraus punaviiniä ja muutama lusikallinen pihlajanmarjahyytelöä antavat padalle makua.

jänispasta

Nopeampi jänisruoka on jänispasta, jossa jäniksenfileet paistetaan pekonin, sipulin ja sienien kera ja tarjotaan pastan ja parsakaalin kera.

Lisää riistaruokaideoita: Poroa pataan Riistalintuja syyspöytään Hirvipaisti on mehevää riistaruokaa Riistaruokaa sorsasta, metsosta ja teerestä Ruoka.fi: Riistatäytteiset lettukääröt

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.