Hölskypotut
Hölskypotut eli hyrskypotut on savolainen kesäruoka, joka nostaa varhaisperunat luksusluokkaan. Ranskankermalla, tillillä ja kesäsipulilla maustetut perunat ovat oiva lisuke esimerkiksi kalaruoille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Hölskypotut eli hyrskypotut
- 1 kg varhaisperunoita
- 50 g voita
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 2-3 kevätsipulinvartta
- 1 dl ranskankermaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Hölskypotut eli hyrskypotut tehdään helposti näin:
- Pese kilo varhaisperunoita juuresharjalla. Laita perunat kiehuvaan veteen, mausta keitinvesi suolalla ja keitä perunat kypsiksi koosta riippuen 15–20 minuuttia.
- Kaada vesi kattilasta. Lisää joukkoon 50 grammaa voita, desilitra ranskankermaa, desilitra hienonnettua tilliä, kahdesta kolmeen vartta hienonnettua kesäsipulia, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista mustapippuria.
- Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Tarjoa hölskypotut heti esimerkiksi kalaruokien lisukkeena.
Lue myös: Varhaisperunat – pottujen parhaat palat salaateissa, uunissa ja grillissä
Lue myös Anna.fi: Varhaisperunat ovat odotettu kesäherkku – näin saat ne maistumaan vieläkin paremmalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hölskypotut