Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hölskypotut

Hölskypotut eli hyrskypotut on savolainen kesäruoka, joka nostaa varhaisperunat luksusluokkaan. Ranskankermalla, tillillä ja kesäsipulilla maustetut perunat ovat oiva lisuke esimerkiksi kalaruoille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hölskypotut eli hyrskypotut

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 50 g voita
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 2-3 kevätsipulinvartta
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Hölskypotut eli hyrskypotut tehdään helposti näin:

  1. Pese kilo varhaisperunoita juuresharjalla. Laita perunat kiehuvaan veteen, mausta keitinvesi suolalla ja keitä perunat kypsiksi koosta riippuen 15–20 minuuttia. 
  2. Kaada vesi kattilasta. Lisää joukkoon 50 grammaa voita, desilitra ranskankermaa, desilitra hienonnettua tilliä, kahdesta kolmeen vartta hienonnettua kesäsipulia, puoli teelusikallista suolaa  ja 1/4 teelusikallista mustapippuria. 
  3. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Tarjoa hölskypotut heti esimerkiksi kalaruokien lisukkeena.

Lue myös: Varhaisperunat – pottujen parhaat palat salaateissa, uunissa ja grillissä

Lue myös Anna.fi: Varhaisperunat ovat odotettu kesäherkku – näin saat ne maistumaan vieläkin paremmalta

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hölskypotut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.