Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdetut perunat

Paahdetut perunat ja misovoi on taivaallinen kesäherkku. Ruskistettu misovoi tuo uusiin perunoihin täydellisen lisäyksen umamia, jonka ansiosta näitä perunoita voisi syödä kulhollisen yksinään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdetut perunat

  • 750 g uusia perunoita
  • 1 dl ruohosipulia

Misovoi

  • 200 g voita
  • 1 rkl misotahnaa

Valmistusohje

Paahdetut perunat ja misovoi valmistuvat helposti näin:

  1. Pese 750 grammaa uusia perunoita ja levitä ne leivinpaperille uunipellille kokonaisina. Jos saatavilla ei ole pieniä uusia perunoita, voit halkaista isommat perunat kahtia. Paahda 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja paahtuneet.
  2. Sulata 200 grammaa voita kattilassa. Anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes sula voi alkaa vaahdota ja tuoksua pähkinäiseltä. Kaada ruskistettu voi pieneen kulhoon ja sekoita heti lämpimänä joukkoon ruokalusikallinen misotahnaa.
  3. Lusikoi paahdetut perunat tarjoilukulhoon ja kaada ruskistettu misovoi niiden päälle. Pyörittele perunoita voissa. Hienonna desilitra ruohosipulia ja viimeistele annos sillä.

Vinkki! Tarjoa paahdetut perunat ja misovoi lämminsavulohen ja lipstikkamajoneesin kanssa.

Paahdetut perunat ja misovoi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2023.

Lue myös Anna.fi: Uunissa paahdetut varhaisperunaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.