Hovijälkiruoka
Hovijälkiruoka on peräisin 1930-luvun Kotiliedestä. Juhlahetkiin tarkoitettu hovijälkiruoka maistuu marjoille, kermalle ja suklaalle. Jälkiruoan pohjana käytettiin marenkeja tai pehmeitä pikkuleipiä.
- Kasvis
Ainekset
Hovijälkiruoka
- Kuohkeita pikkuleipiä tai marenkeja
- Sokerilla maustettua kermavaahtoa
- Tuoreita marjoja tai hilloa
- sulatettua suklaata tai suklaakastiketta
Valmistusohje
Näin hovijälkiruoka syntyy 1930-luvun tyyliin:
- Lado jälkiruokamaljaan pieniä marenkeja tai kuohkeita, mureita pikkuleipiä. Puserra kerrosten väliin kuohkeaksi vaahdoksi vatkattua, sokerilla maustettua kermaa.
- Lisää kerrosten väliin marjoja tai hilloa ja koristele hovijälkiruoka sulatetulla suklaalla tai suklaakastikkeella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hovijälkiruoka