Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hovijälkiruoka

Hovijälkiruoka on peräisin 1930-luvun Kotiliedestä. Juhlahetkiin tarkoitettu hovijälkiruoka maistuu marjoille, kermalle ja suklaalle. Jälkiruoan pohjana käytettiin marenkeja tai pehmeitä pikkuleipiä.

Ainekset

Hovijälkiruoka

  • Kuohkeita pikkuleipiä tai marenkeja
  • Sokerilla maustettua kermavaahtoa
  • Tuoreita marjoja tai hilloa
  • sulatettua suklaata tai suklaakastiketta

Valmistusohje

Näin hovijälkiruoka syntyy 1930-luvun tyyliin:

  1. Lado jälkiruokamaljaan pieniä marenkeja tai kuohkeita, mureita pikkuleipiä. Puserra kerrosten väliin kuohkeaksi vaahdoksi vatkattua, sokerilla maustettua kermaa.
  2. Lisää kerrosten väliin marjoja tai hilloa ja koristele hovijälkiruoka sulatetulla suklaalla tai suklaakastikkeella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hovijälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.