Reseptit
Kiitos

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Yksinkertaisen nerokas kokonaisena paahdettu kukkakaali on helppo, herkullinen ja superkaunis. Se näyttää paistettuna juhlavalta, mutta sen tekeminen onnistuu ihan minimaalisella vaivalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kokonaisena paahdettu kukkakaali:

2 keskikokoista (à noin 600 g) tai 4 pientä kukkakaalia
25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 rkl hunajaa
2 tl harissatahnaa
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaalista hieman kantaosaa pois ja poista osa uloim­mista huonoista suojalehdistä. Jätä freesit suojalehdet paikoilleen. Nosta uunivuokaan ja paahda ensin 200 asteessa 30 minuuttia.

2. Sulata voi ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu, hunaja ja harissa­tahna. Nosta kukkakaali uunista ja valele mausteöljy kukkakaalin pinnal­le. Ripottele pinnalle suola.

3. Jatka kypsentämistä vielä 20–40 minuuttia, koosta riippuen. Sivele kukkakaalia muutaman kerran kypsentämisen aikana vuokaan valuneel­la liemellä.

4. Nosta kukkakaalit hetkeksi jääh­tymään. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu sitruunan kuori ja me­hu sekä mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Valuta kastike kukkakaalien pinnalle juuri ennen tarjoilua ja ripottele päälle hie­nonnettua lehtipersiljaa sekä kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Kokeile kukkakaalia myös näissä ruoissa:

grillatut kukkakaalipihvit

Grillatut, gluteenittomat kukkakaalipihvit

paahdettu_kukkakaali_1

Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

kukkakaali_kahdella_tavalla

Kukkakaalia kahdella tavalla

Ruoka.fi: Kokonaisena paistettu kukkakaali  kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X