Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Kokonaisena paahdettu kukkakaali 

30
min
alle 30 min
Yksinkertaisen nerokas ateria syntyy uunissa kokonaisena paahdetusta kukkakaalista.

Ainekset

2 keskikokoista (à noin 600 g) tai 4 pientä kukkakaalia
25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 rkl hunajaa
2 tl harissatahnaa
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaalista hieman kantaosaa pois ja poista osa uloim­mista huonoista suojalehdistä. Jätä freesit suojalehdet paikoilleen. Nosta uunivuokaan ja paahda ensin 200 asteessa 30 minuuttia.

2. Sulata voi ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu, hunaja ja harissa­tahna. Nosta kukkakaali uunista ja valele mausteöljy kukkakaalin pinnal­le. Ripottele pinnalle suola.

3. Jatka kypsentämistä vielä 20–40 minuuttia, koosta riippuen. Sivele kukkakaalia muutaman kerran kypsentämisen aikana vuokaan valuneel­la liemellä.

4. Nosta kukkakaalit hetkeksi jääh­tymään. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu sitruunan kuori ja me­hu sekä mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Valuta kastike kukkakaalien pinnalle juuri ennen tarjoilua ja ripottele päälle hie­nonnettua lehtipersiljaa sekä kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Kokeile kukkakaalia myös näissä ruoissa:

grillatut kukkakaalipihvit

Grillatut, gluteenittomat kukkakaalipihvit

paahdettu_kukkakaali_1

Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

kukkakaali_kahdella_tavalla

Kukkakaalia kahdella tavalla

Ruoka.fi: Kokonaisena paistettu kukkakaali  kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
13.02.2018
Katri Schröder
Pekka Holmström/Otavamedia