Hyytyvä karpalohillo
Hyytyvä karpalohillo on mukavan mausteinen ja pirteän kirpakka marjahillo, jonka voi tehdä karpaloista tai puolukoista. Ohjeella valmistat karpalohilloa noin neljä litraa, joten siitä riittää muutama purkki vaikka pukinkonttiin pakattavaksi.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 ½ l karpaloita tai puolukoita
- 5 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 1 kg sokeria
Valmistusohje
1. Mittaa marjat, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä 10 minuuttia.
2. Lisää sokeri. Ota kattila liedeltä, poista kanelitanko ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Kaada karpalohillo kuumana kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin ja sulje kuumilla kansilla.
Kokeile myös muita marjahilloja: Vadelmahillo Keltainen marjahillo Muunneltava marjahillo Ruoka.fi: Kevyt marjahillo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hyytyvä karpalohillo