Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omena-pähkinäkakku

Isän omena-pähkinäkakku on Amerikan-terveisiä Kotiliedelle. Kotilieden ruokatoimittajat ovat kokeilleet reseptiä ja vähentäneet hieman sokerin määrää meille suomalaisille sopivaksi. Alkuperäisen reseptin on laatinut Melanie Williams, Atlantasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Omena-pähkinäkakku

  • 7 dl pieniä omenakuutioita
  • 3 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl pähkinärouhetta (saksan-, pekaani- tai hasselpähkinää)
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Leivo omena-pähkinäkakku (Big Daddy’s apple nut cake) Amerikan malliin:

  1. Sekoita omenakuutiot, sokeri, pähkinärouhe, öljy ja kananmunat. Lisää vehnäjauhot, sooda, kaneli, vaniljasokeri ja suola keskenään sekoitettuina. Suolan voit jättää poiskin.
  2. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan.
  3. Paista omena-pähkinäkakku 175 asteessa 1-1,5 tuntia, kunnes se tikulla koetettaessa on kypsä.

Ohje: Melanie Williams, Atlanta

Lue myös: Syksy maistuu omenalta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-pähkinäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.