Omena-pähkinäkakku
Isän omena-pähkinäkakku on Amerikan-terveisiä Kotiliedelle. Kotilieden ruokatoimittajat ovat kokeilleet reseptiä ja vähentäneet hieman sokerin määrää meille suomalaisille sopivaksi. Alkuperäisen reseptin on laatinut Melanie Williams, Atlantasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omena-pähkinäkakku
- 7 dl pieniä omenakuutioita
- 3 ½ dl sokeria
- 2 ½ dl pähkinärouhetta (saksan-, pekaani- tai hasselpähkinää)
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 2 kananmunaa
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- ½ tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
Pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Leivo omena-pähkinäkakku (Big Daddy’s apple nut cake) Amerikan malliin:
- Sekoita omenakuutiot, sokeri, pähkinärouhe, öljy ja kananmunat. Lisää vehnäjauhot, sooda, kaneli, vaniljasokeri ja suola keskenään sekoitettuina. Suolan voit jättää poiskin.
- Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan.
- Paista omena-pähkinäkakku 175 asteessa 1-1,5 tuntia, kunnes se tikulla koetettaessa on kypsä.
Ohje: Melanie Williams, Atlanta
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-pähkinäkakku