Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itse tehty maapähkinävoi

Itse tehty maapähkinävoi on herkku, jolla voit maustaa vaikka puuron. Kokeile maapähkinävoita myös leivonnassa, suolaisten ruokien seassa sekä amerikkalaiseen tapaan leivän päällä makean hillon kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Itse tehty maapähkinävoi

  • 250 g maapähkinöitä (ei suolattuja)
  • (¼ tl karkeaa merisuolaa)

Valmistusohje

Itse tehty maapähkinävoi valmistuu helposti näin:

1. Paahda 250 grammaa maapähkinöitä 175-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät saavat väriä.

2. Kaada maapähkinät keittiöpyyhkeen sisään ja hiero niin, että kuoret irtoavat.

3. Hienonna maapähkinät rouheeksi monitoimikoneella. Jatka hienontamista, kunnes rouhe muuttuu tahnaksi.

4. Itse tehty maapähkinävoi säilyy viileässä kaapissa tai jääkaapissa tiiviissä rasiassa tai pukissa muutaman viikon ajan.

Lue myös: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Pähkinävoi-smoothie


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty maapähkinävoi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.