Itse tehty maapähkinävoi
Itse tehty maapähkinävoi on herkku, jolla voit maustaa vaikka puuron. Kokeile maapähkinävoita myös leivonnassa, suolaisten ruokien seassa sekä amerikkalaiseen tapaan leivän päällä makean hillon kera.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Itse tehty maapähkinävoi
- 250 g maapähkinöitä (ei suolattuja)
- (¼ tl karkeaa merisuolaa)
Valmistusohje
Itse tehty maapähkinävoi valmistuu helposti näin:
1. Paahda 250 grammaa maapähkinöitä 175-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät saavat väriä.
2. Kaada maapähkinät keittiöpyyhkeen sisään ja hiero niin, että kuoret irtoavat.
3. Hienonna maapähkinät rouheeksi monitoimikoneella. Jatka hienontamista, kunnes rouhe muuttuu tahnaksi.
4. Itse tehty maapähkinävoi säilyy viileässä kaapissa tai jääkaapissa tiiviissä rasiassa tai pukissa muutaman viikon ajan.
Lue myös: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Pähkinävoi-smoothie
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty maapähkinävoi