Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!

Maapähkinävoi sopii moneen. Mausta sillä klassinen porkkanakakku tai tarte Tatin, kuorruta makoisiksi muffinit tai upota vaikka keksitaikinaan. Maapähkinävoi on leipojan ja herkkusuun luottomauste, joka tekee nautinnosta täydellisen.

Maapähkinävoi on jauhetuista maapähkinöistä tehtyä tahnaa. Joskus siihen lisätään myös öljyä, sokeria tai kaakaojauhetta. Laadukkain ja paras on kuitenkin sellainen, joka sisältää pähkinöiden lisäksi vain hitusen suolaa. Sen sijaan se, valitsetko sileän vai rouheisen tahnan, on lähinnä makukysymys. 

Lue myös: Ihana kotitekoinen nutella – näin käytät sitä leivonnassa

Maapähkinävoi on erityisen suosittua Yhdysvalloissa, jossa sitä syödään leivän päällä makean hillon kera. Maapähkinävoi-hilloleipä eli peanut butter and jelly sandwich onkin tavallinen pohjoisamerikkalainen välipala.

Maapähkinävoi sopii täydellisesti paitsi leivän päälle ja herkuksi sellaisenaan, myös ruoanvanvalmistukseen ja leivontaan. Kokosimme kuusi suosikkileivonnaista, jotka ilahduttavat maapähkinävoin ysätävää.

Moderni tarte Tatin

Klassinen tarte Tatin saa tässä ohjeessa uuden uljaamman ja modernimman muodon. Karamellisoituneet banaanit sekä pehmeä maapähkinävoi ovat uskomattoman ihania yhdessä. 

Banaani-maapähkinä tarte Tatin on helppo leivonnainen, kunhan pidät mielessä pari niksiä. Älä käytä irtopohjavuokaa, jonka reunoista pohjalle lisätty voi pääsee valumaan. Anna valmiin kakun myös levähtää tovi ja keikauta se vasta vähän jäähtyneenä. Leivonnainen maistuu herkulta sellaisenaan, vielä paremmalta vaniljajäätelön kera tarjottuna.

banaani-maapähkinä tarte tatin

Ohje: Banaani-maapähkinä tarte Tatin

Maapähkinävoi täyttää  muffinit muhkeiksi

Ovatko pähkinäiset korinttimuffinit uusi suosikkisi? Ainakin Snickersin ystävän on mahdoton vastustaa tätä herkkua! Maapähkinävoilla täytelöitetyt, korinteilla ja suolapähkinöillä höystetyt muhkeat ja muhevat leivonnaiset mukailevat tutun suklaapatukan makuja. Kuorrutteeksi levitettävä maapähkinä-kinuskikuorrute viimeistelee kokonaisuuden.

pähkinä-korinttimuffinit

Ohje: Pähkinäiset korinttimuffinit

Hauska ja helppo raitakakku

Seeprakakku on perinteisen tiikerikakun raidallinen serkku. Ideana on höystää kakkutaikina maapähkinävoilla, jakaa se sitten kahteen osaan ja maustaa toinen puoli vielä kaakaojauheella. Kakku on paitsi mehevä ja maukas, myös hauskan näköinen. Tällä veikeällä kakulla hurmaat vieraasi varmasti.

maapähkinä-seeprakakku

Ohje: Maapähkinä-seeprakakku

Pehmeät ja pähkinäiset keksit

Maapähkinä-siemenkeksien ohje kannattaa pitää mielessä, kun herkkuhimo iskee, muttet jaksa leipoa mitään vaikeaa tai vaivalloista. Taikina valmistetaan vatkaamalla voi, sokeri ja maapähkinävoi sekaisin. Sitten joukkoon lisätään kananmuna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Massasta pyöritellään kostutetuin käsin pieniä palloja, jotka painetaan hieman littanoiksi ja nostetaan uuniin paistumaan. Pehmeän pähkinäisissä kekseissä rouskuvat haukasti taikinaan upotetut seesamin- ja unikonsiemenet.

maapähkinä-siemenkeksit

Ohje: Maapähkinä-siemenkeksit

Tuhti ja täyteläinen porkkanakakku

Klassinen porkkanakakku muuntuu pienillä lisäyksillä entistä herkummaksi. Ideana on upottaa sekä taikinaan että kuorrutteeseen maapähkinävoita ja viimeistellä koko komeus vielä rouhituilla suolapähkinöillä. Maapähkinävoilla silattu porkkanakakku on paitsi mahtavan makuinen, myös näyttävän näköinen, sillä ihanaa tuorejuusto-maapähkinäkuorrutetta levitetään myös kakkukerrosten väliin.

Leivo maapähkinä-porkkanakakku jo tarjoilua edeltävänä päivänä, se on nimittäin entistä mehevämpää levättyään yön jääkaapissa. 

maapähkinä-porkkanakakku

Ohje: Maapähkinä-porkkanakakku

Maapähkinävoilla silatut fudget

Maapähkinäfudgen jujuna on maustaa toffeemassa maapähkinävoilla ja upottaa siihen myös rouhittuja suolapähkinöitä, jotka maistuvat hauskoina sattumina makeista puraistessa.

Heppo fudgemassa tehdään kiehauttamalla voi, kerma ja maapähkinätahna kattilassa ja vatkaamalla sitten joukkoon tomusokeri. Seos levitetään vuokaan ja sen annetaan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa maapähkinäfudge pieniksi paloiksi ja tarjoa vaikkapa buffetpöydän makeana suupalana tai pakkaa makeiset pieneen rasiaan ja anna lahjaksi. Tästä riittää herkuteltavaa isommallekin joukolle.

maapähkinäfudge

Ohje: Maapähkinäfudge

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X