jäätee laseissa
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Jäätee

Jäätee on kesän hittijuoma. Jääteen valmistaminen on helppoa. Katso Kotilieden jääteeresepti ja mainiot vinkit jääteen maustamiseen!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jäätee:

4 teepussia
1 l Kylmää vettä
sokeria
jääpaloja
mintun tai sitruunamelissan lehtiä
sitruunaviipaleita tai marjoja
Mainos

Valmistusohje

Jäätee tehdään näin:

Jäätee syntyy helposti pussiteestä jäähdyttämällä ja maustamalla.

  1.  Kaada kylmä vesi teepussien päälle kannuun ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin teejuomasta tulee kirkasta.
  2. Mausta jäätee sokerilla tai kylmällä sokeri- tai hunajaliemellä (2 dl teetä/ 2 tl sokeria). Lisää juomaan jääpaloja ja sitruunaviipale tai sitruunamelissan tai mintun lehtiä.

Jääteevinkki x 3

  • Jos käytät vadelmateetä, lisää juomaan jäisiä vadelmia. Mustaherukkateehen voit lisätä mustaherukkamehua. Hieno mustaherukanlehtien makuu tulee, kun kaadat puhtaiden lehtien päälle kiehuvaa vettä. Anna veden jäähtyä. Tarjottimelle voit sirotella koristeeksi mustaherukan tai vadelman lehtiä. Hedelmäteestä tulee kauniin punainen juoma, jonka voit koristaa vaikka kirsikalla.
  • Jos valmistat jääteen haudutetusta teestä, kiehauta 1 l vettä ja kaada teelehtien (2 rkl) päälle. Hauduta teetä 3-5 minuuttia. Siivilöi juoma ja jäähdytä se nopeasti jääpaloilla. Makeuta tee sokerilla kuumana tai sokeriliuoksella tai makeutusaineella kylmänä. Korista juoma sitruunaviipaleella, jääpaloilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
  • Jos aamuteetä jää, siivilöi juoma ja säilytä jääkaapissa. Voit makeuttaa teejuoman valmiiksi. Jäätee piristää janojuomana sellaisenaan.

Katso myös lisää Kotilieden vinkkejä: 9 x raikas kesäjuoma ja Juhannuksen parhaat kesäjuomat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kylmä viljatee

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jäätee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X