Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Japanilainen lohikulho

Japanilaishenkinen lohikulho on maukasta ja helppoa syötävää, jota voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan. Soijakastikkeesta, seesamiöljystä ja limetinmehusta sekoitettu simppeli kastike sitoo ainekset kokonaisuudeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohikulho

  • 300 g tuoretta lohta
  • 4 rkl sokeria
  • ½ dl hienoa merisuolaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl quinori-seosta tai kvinoaa
  • 150-200 g vihreitä edamame- soijapapuja (pakasteesta)
  • 2 avokadoa
  • 125 g retiisejä
  • 40 g babypinaatinlehtiä

Lohikulho, pinnalle

  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria

Lohikulho, kastike

  • 1 ½ rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 tl Sriracha-kastiketta

Valmistusohje

Japanilainen lohikulho tehdään helposti näin:

1. Poista lohipalasta ruodot. Sekoita sokeri, suola ja sitruunan raastettu kuori. Nosta puolet mausteseoksesta lautaselle ja nosta lohipala sen päälle. Ripottele loput lohen pinnalle ja si- vuille. Peitä lohi kelmulla ja nosta se jääkaappiin. Anna graavaantua noin kolme tuntia.

2. Mittaa quinori-seos tai kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta huolella. Sekoita kastikkeen ainekset.

3. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa lohi nahkaa vasten ensin viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Keitä soijapapuja vähässä vedessä 3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja viipaloi huuhdellut retiisit.

4. Nosta tarjoilukulhojen pohjalle jyväseosta tai kvinoaa sekä pinaatinlehtiä. Nosta päälle lohipalat, soijapavut, avokadot ja retiisit. Valuta päälle kastike ja ripottele pinnalle seesamin- siemeniä. Koristele tuoreella korianterilla.

Vinkki! Quinori-seos on valmis jyväseos, jota voi käyttää riisin tai kvinoan tavoin. Se sisältää punaista kvinoaa, täysjyväriisiä, kikherneitä ja seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/2017.

Kulhoruoka on mainio lounas:

Sriracha Salmon Bowl eli tulisenmakeaa lohta kulhossa

buddha bowl

Buddha bowl – kvinoaa ja sesongin makuja

Lounaskulho

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

Ruoka.fi: Lohi-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Japanilainen lohikulho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.