Reseptit
yli 60 min
4

Japanilainen lohikulho

Japanilaishenkinen kulhoruoka on maukasta ja helppoa syötävää, jota voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan. Soijakastikkeesta, seesamiöljystä ja limetinmehusta sekoitettu simppeli kastike sitoo ainekset kokonaisuudeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Japanilainen lohikulho:

300 g tuoretta lohta
4 rkl sokeria
1/2 dl hienoa merisuolaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 dl quinori-seosta tai kvinoaa
150-200 g vihreitä edamame- soijapapuja (pakasteesta)
2 avokadoa
125 g retiisejä
40 g babypinaatinlehtiä

Lisäksi:

2 rkl seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria

Kastike:

1 1/2 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl limettimehua
2 tl seesamiöljyä
1 tl Sriracha-kastiketta

Valmistusohje

1. Poista lohipalasta ruodot. Sekoita sokeri, suola ja sitruunan raastettu kuori. Nosta puolet mausteseoksesta lautaselle ja nosta lohipala sen päälle. Ripottele loput lohen pinnalle ja si- vuille. Peitä lohi kelmulla ja nosta se jääkaappiin. Anna graavaantua noin kolme tuntia.

2. Mittaa quinori-seos tai kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta huolella. Sekoita kastikkeen ainekset.

3. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa lohi nahkaa vasten ensin viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Keitä soijapapuja vähässä vedessä 3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja viipaloi huuhdellut retiisit.

4. Nosta tarjoilukulhojen pohjalle jyväseosta tai kvinoaa sekä pinaatinlehtiä. Nosta päälle lohipalat, soijapavut, avokadot ja retiisit. Valuta päälle kastike ja ripottele pinnalle seesamin- siemeniä. Koristele tuoreella korianterilla.

Vinkki: Quinori-seos on valmis jyväseos, jota voi käyttää riisin tai kvinoan tavoin. Se sisältää punaista kvinoaa, täysjyväriisiä, kikherneitä ja seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.

Kulhoruoka on mainio lounas:

Sriracha Salmon Bowl eli tulisenmakeaa lohta kulhossa

buddha bowl

Buddha bowl – kvinoaa ja sesongin makuja

Lounaskulho

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

Ruoka.fi: Lohi-poke

Keskustelu

Kommentoi juttua: Japanilainen lohikulho

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X