Japanilaishenkinen lohikulho on maukasta ja helppoa syötävää, jota voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan. Soijakastikkeesta, seesamiöljystä ja limetinmehusta sekoitettu simppeli kastike sitoo ainekset kokonaisuudeksi.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Ainekset
Lohikulho
300 g
tuoretta lohta
4 rkl
sokeria
½ dl
hienoa merisuolaa
½
sitruunan raastettu kuori
2 dl
quinori-seosta tai kvinoaa
150-200 g
vihreitä edamame- soijapapuja (pakasteesta)
2
avokadoa
125 g
retiisejä
40 g
babypinaatinlehtiä
Lohikulho, pinnalle
2 rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Lohikulho, kastike
1 ½ rkl
japanilaista soijakastiketta
2 rkl
limettimehua
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
Sriracha-kastiketta
Valmistusohje
Japanilainen lohikulho tehdään helposti näin:
1. Poista lohipalasta ruodot. Sekoita sokeri, suola ja sitruunan raastettu kuori. Nosta puolet mausteseoksesta lautaselle ja nosta lohipala sen päälle. Ripottele loput lohen pinnalle ja si- vuille. Peitä lohi kelmulla ja nosta se jääkaappiin. Anna graavaantua noin kolme tuntia.
2. Mittaa quinori-seos tai kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta huolella. Sekoita kastikkeen ainekset.
3. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa lohi nahkaa vasten ensin viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Keitä soijapapuja vähässä vedessä 3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja viipaloi huuhdellut retiisit.
4. Nosta tarjoilukulhojen pohjalle jyväseosta tai kvinoaa sekä pinaatinlehtiä. Nosta päälle lohipalat, soijapavut, avokadot ja retiisit. Valuta päälle kastike ja ripottele pinnalle seesamin- siemeniä. Koristele tuoreella korianterilla.
Vinkki! Quinori-seos on valmis jyväseos, jota voi käyttää riisin tai kvinoan tavoin. Se sisältää punaista kvinoaa, täysjyväriisiä, kikherneitä ja seesaminsiemeniä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Japanilainen lohikulho