Reseptit
30-60 min
2
Kiitos

Buddha bowl – kvinoaa ja sesongin makuja

Buddha bowlissa kulho pullistelee terveellisiä ja herkullisia sesongin raaka-aineita kuin itse Buddhan vatsa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl (raakaa) kvinoa mix (Risella)
2 kypsää perunaa
1 rkl valmista tacomaustetta
1 rkl öljyä
1/2 pkt härkistä
1 dl maissia
1 avokado
4 retiisiä
2 dl (varhais)kaaliraastetta
1/2 ruukku salaatinlehtiä
lehtipersiljaa
hyvää oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti, ja keitä ohjeen mukaan kypsäksi.

2. Kuori kypsät perunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista perunoihin reilusti väriä. Mausta tacomausteella. Siirrä perunat sivuun. Lisää pannulle vielä 1 rkl öljyä ja lämmitä härkis samalla pannulla.

3. Sulata maissit. Halkaise avokado, ota kivi pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Purista päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Pese ja leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Raasta tai leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

4. Pese salaatinlehdet ja kuiva hyviin. Laita salaatinlehdet kulhojen pohjalle ja laita raaka-aineet ryhmiksi lehtien päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ja hyvää oliiviöljyä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Lisää hyviä lounassalaatteja:

Lounaskulho

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

Sushisalaatti

evässalaatti

Evässalaatti

Ruoka.fi: Japanilainen munasalaattikulho

Keskustelu

Kommentoi juttua: Buddha bowl – kvinoaa ja sesongin makuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X