Reseptit

Jauhelihatimbaalit

Ainekset

  • 3 kpl munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 500 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

täyte:

  • vajaa 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • noin ½ dl pestoa

Valmistusohje

Jauhelihatimbaalit

Jauhelihatimbaalit ovat maistuva vaihtoehto, kun kaipaat vaihtelua peruslihapulliin ja -murekkeisiin. Lisämakua timbaaleihin tuovat pesto sekä tuorejuusto.

  1. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaisiin kerma ja sekoita korppujauhot. Lisää jauheliha, mausteet ja maissitärkkelys. Sekoita puhtain käsin tasaiseksi seokseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jauhelihataikinaan.
  3. Voitele kahdeksan noin 2 dl:n annosvuokaa tai vastaavasti muffinipellin koloa ja täytä puolilleen jauhelihaseoksella. Lisää nokareet tuorejuustoa ja mausteeksi pestoa. Täytä vuoat jauhelihamassalla.
  4. Kypsennä vesihauteessa 200- asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Kumoa tarjolle ja tarjoa tomaattikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Kokeile myös näitä jauhelihareseptejä:
Kreikkalaiset pannupihvit
Jauheliha-punajuuripiirakka
Munakoisovuoka
Ruoka.fi: Köfte eli turkkilaiset lihapullat

Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihatimbaalit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.