Jauhelihatimbaalit
Ainekset
- 3 kpl munaa
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 500 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
täyte:
- vajaa 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- noin ½ dl pestoa
Valmistusohje
Jauhelihatimbaalit ovat maistuva vaihtoehto, kun kaipaat vaihtelua peruslihapulliin ja -murekkeisiin. Lisämakua timbaaleihin tuovat pesto sekä tuorejuusto.
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaisiin kerma ja sekoita korppujauhot. Lisää jauheliha, mausteet ja maissitärkkelys. Sekoita puhtain käsin tasaiseksi seokseksi.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jauhelihataikinaan.
- Voitele kahdeksan noin 2 dl:n annosvuokaa tai vastaavasti muffinipellin koloa ja täytä puolilleen jauhelihaseoksella. Lisää nokareet tuorejuustoa ja mausteeksi pestoa. Täytä vuoat jauhelihamassalla.
- Kypsennä vesihauteessa 200- asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Kumoa tarjolle ja tarjoa tomaattikastikkeen ja kasvisten kanssa.
Kokeile myös näitä jauhelihareseptejä:
Kreikkalaiset pannupihvit
Jauheliha-punajuuripiirakka
Munakoisovuoka
Ruoka.fi: Köfte eli turkkilaiset lihapullat
Kuva: Jarmo Wright/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihatimbaalit