Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joenpolven rouvan säästöpata

Joenpolven rouvan säästöpata on edullinen arkiruoka, joka tehdään possun kyljyksistä ja kotimaisista juureksista. Muista myös kuorineen keitetyt perunat!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Joenpolven rouvan säästöpata

  • 4 possun kyljystä
  • 300 g lanttua
  • 500 g nauriita
  • 500 g porkkanoita
  • 3 sipulia
  • 1 ½ l vettä
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 laakerinlehteä

Lisäksi

  • 1 kg keitettyjä kuoriperunoita

Valmistusohje

Joenpolven rouvan säästöpata valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja pilko 300 grammaa lanttua, 500 grammaa nauriita, 500 grammaa porkkanoita ja kolme sipulia.

2. Sekoita puolitoista litraa vettä, kaksi ruokalusikallista ketsuppia, ruokalusikallinen sinappia, kaksi teelusikallista paprikajauhetta ja teelusikallinen suolaa.

3. Asettele padan pohjalle juurekset ja päälle neljä possun kyljystä. Kaada maustettu liemiaines päälle. Painele liemeen kolme laakerinlehteä. Laita kansi päälle.

4. Laita pata liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta pata 180 asteiseen uuniin noin 1 1⁄2 tunniksi.

5. Keitä kilo perunoita ja tarjoa Joenpolven rouvan säästöpata kuoriperunoiden kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa padan kylkeen myös purjomuusia.

joenpolven rouvan säästöpata

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2022.

Lue myös Anna.fi: Lihapata voi olla edullista arkiruokaa tai viikonlopun herkku – näillä ohjeilla murea ja maukas pataruoka onnistuu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joenpolven rouvan säästöpata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.