Joenpolven rouvan säästöpata
Joenpolven rouvan säästöpata on edullinen arkiruoka, joka tehdään possun kyljyksistä ja kotimaisista juureksista. Muista myös kuorineen keitetyt perunat!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Joenpolven rouvan säästöpata
- 4 possun kyljystä
- 300 g lanttua
- 500 g nauriita
- 500 g porkkanoita
- 3 sipulia
- 1 ½ l vettä
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 3 laakerinlehteä
Lisäksi
- 1 kg keitettyjä kuoriperunoita
Valmistusohje
Joenpolven rouvan säästöpata valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja pilko 300 grammaa lanttua, 500 grammaa nauriita, 500 grammaa porkkanoita ja kolme sipulia.
2. Sekoita puolitoista litraa vettä, kaksi ruokalusikallista ketsuppia, ruokalusikallinen sinappia, kaksi teelusikallista paprikajauhetta ja teelusikallinen suolaa.
3. Asettele padan pohjalle juurekset ja päälle neljä possun kyljystä. Kaada maustettu liemiaines päälle. Painele liemeen kolme laakerinlehteä. Laita kansi päälle.
4. Laita pata liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta pata 180 asteiseen uuniin noin 1 1⁄2 tunniksi.
5. Keitä kilo perunoita ja tarjoa Joenpolven rouvan säästöpata kuoriperunoiden kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa padan kylkeen myös purjomuusia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2022.
Lue myös Anna.fi: Lihapata voi olla edullista arkiruokaa tai viikonlopun herkku – näillä ohjeilla murea ja maukas pataruoka onnistuu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joenpolven rouvan säästöpata