Jouluinen juustokakku
Jouluinen juustokakku on täydellinen joulupöydän jälkiruoka. Marinoidut luumut ja makeat aprikoosit sopivat juustokakkuun. Liemestä voi keittää maustesiirapin. Ihanan jouluisesta juustokakusta riittää noin 20 palaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Jouluinen juustokakku, liotetut hedelmät
- 250 g kuivattuja luumuja
- 200 g kuivattuja aprikooseja
- 5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 kpl kanelitanko
- (1 dl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä)
Jouluinen juustokakku, pohja
- 4 dl piparkakkumuruja
- 1 rkl sokeria
- 75 g voisulaa
Jouluinen juustokakku, täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 kpl munaa
- 1 rkl sitruunamehua
Jouluinen juustokakku, pinnalle
- 4 dl kermaviiliä
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Jouluinen juustokakku, koristelu
- liotettuja luumuja ja aprikooseja
Valmistusohje
Jouluinen juustokakku valmistuu näin:
1. Aloita kakun leipominen jo edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää seokseen kuivatut hedelmät ja alkoholi. Anna hedelmien liota yön yli liemessä.
2. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita piparkakkumurut, voisula ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle. Lado pohjalle liotettuja hedelmiä.
3. Sekoita täyteainekset ja kaada seos vuokaan.
4. Paista kakkua tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.
5. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Kaadaseos kakulle jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla.
6. Koristele jouluinen juustokakku liotetuilla hedelmillä ja tarjoa se kermavaahdon kera.
Vinkki! Hedelmien liotusliemen voi keittää laakeassa pannussa kokoon siirapiksi, jota voi valuttaa kakulle tai annoslautasille.
Lue myös: Parhaat juustokakut joulun kahvipöytään
Lue myös Anna.fi: valkosuklainen karpalokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen juustokakku
Näissä voisi kertoa, että minkä kokoista irtopohjavuokaa käytetään.
Taisi mennä kakku pilalle juurikin tuon takia, ettei vuoan kokoa ole ilmoitettu!
Yleensäkkin kakku kuin kakku, olkoon kahvukakku/juustokakku ilmoittakaa se vuoan koko, litroissa!!!!!!!!!
Niin, mikä onkaan vuan koko? Ei ole näköjään vieläkään tietoa. Minkä kokoisella vualla teillä meni kakku pilalle, oliko koko liian pieni vai iso? (josta voisin päätellä mikä koko olisi parempi?)
Hei! Olen pahoillani, että vuoan koko on puuttunut tästä juustokakun ohjeesta. En enää löytänyt arkistoista alkuperäistä ohjetta. Koska täytettä on reilusti, tekisin kakun halkaisijaltaan 26 senttiseen vuokaan. herkullista joulun aikaa!