Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulun paras taatelikakku

Taatelikakku kuuluu jouluun. Hittituote lakritsikuorrutetut taatelit sopivat vuoden trendikkäimmän leivonnaisen aineeksi. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Taikina

  • 250 g kivettömiä lakritsijauheella kuorrutettuja taateleita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl suolaa

Vuoan jauhottamiseen

  • voita
  • korppujauhoja

Kuorrutus

  • 397 g:n purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa tai valmista paksua dulce de leche -kinuskia
  • sormisuolaa
  • strösseleitä

Valmistusohje

  1. Pilko taatelit ja voi kuutioiksi kattilaan. Mittaa kattilaan myös vesi ja sokeri.
  2. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Valitse kattilaksi paksupohjainen tai pinnoitettu kattila.
  3. Anna seoksen jäähtyä ennen muiden ainesten lisäämistä. Talvella ja viileällä, kattilan voi nostaa ulos jäähtymään.
  4. Lisää jäähtyneeseen taateli-sokeriseokseen kananmunat yksitellen vatkaten.
  5. Lisää kerma ja sekoita hyvin.
  6. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita kevyesti kaikki aineet sekaisin.
  7. Voitele kakkuvuoka (1 1/2 l:n vuoka) voilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  9. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se pois vuoastaan.
  10. Avaa kinuskipurkki ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kakun päälle kinuskia ja ripottele päälle vähän sormisuolaa. Koristele vielä haluamallasi tavalla esimerkiksi strösseleillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulun paras taatelikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.