Joulun paras taatelikakku
Taatelikakku kuuluu jouluun. Hittituote lakritsikuorrutetut taatelit sopivat vuoden trendikkäimmän leivonnaisen aineeksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Taikina
- 250 g kivettömiä lakritsijauheella kuorrutettuja taateleita
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl suolaa
Vuoan jauhottamiseen
- voita
- korppujauhoja
Kuorrutus
- 397 g:n purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa tai valmista paksua dulce de leche -kinuskia
- sormisuolaa
- strösseleitä
Valmistusohje
- Pilko taatelit ja voi kuutioiksi kattilaan. Mittaa kattilaan myös vesi ja sokeri.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Valitse kattilaksi paksupohjainen tai pinnoitettu kattila.
- Anna seoksen jäähtyä ennen muiden ainesten lisäämistä. Talvella ja viileällä, kattilan voi nostaa ulos jäähtymään.
- Lisää jäähtyneeseen taateli-sokeriseokseen kananmunat yksitellen vatkaten.
- Lisää kerma ja sekoita hyvin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita kevyesti kaikki aineet sekaisin.
- Voitele kakkuvuoka (1 1/2 l:n vuoka) voilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Anna kakun jäähtyä ja kumoa se pois vuoastaan.
- Avaa kinuskipurkki ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kakun päälle kinuskia ja ripottele päälle vähän sormisuolaa. Koristele vielä haluamallasi tavalla esimerkiksi strösseleillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulun paras taatelikakku