
Joulupuuro
Joulupuuro keitetään vegaanisesti riisijuomaan ja tarjotaan itse tehdyn mantelimaidon ja karamellisoitujen pähkinöiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Joulupuuro
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l riisijuomaa
- ½ tl suolaa
Mantelimaito
- 3 dl manteleita
- 10 dl vettä
- ¼ tl suolaa
- 1 tl vaniljajauhetta
Pähkinäseos
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 1 dl kuorellisia manteleita
- 2 rkl margariinia
- ¼ tl kanelia
- ¼ tl suolaa
- 1 dl vaahterasiirappia
Valmistusohje
Joulupuuro valmistuu helposti näin:
1. Sekoita kaksi desilitraa puuroriisiä kahteen desilitraan kiehuvaa vettä ja keitä muutama minuutti. Lisää litra riisijuomaa ja kiehauta. Anna puuron kiehua hiljalleen puoli tuntia välillä sekoittaen. Mausta valmis joulupuuro puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Riisimaitoa käyttämällä puurosta tulee neutraalin makuinen.
2. Mittaa kolme desilitraa manteleita ja kolme desiä vettä tehosekoittimeen. Soseuta parin minuutin ajan. Lisää loput eli seitsemän desiä vettä ja pidä kone käynnissä vielä minuutin. Kaada seos tiheän siivilän tai harson läpi kulhoon. Siivilöi halutessasi pari kertaa. Mausta mantelimaito 1/4 teelusikallisella suolaa ja teelusikallisella vaniljajauhetta. Kaada mantelimaito pulloon ja tarjoa kylmänä puuron kanssa.
3. Rouhi karkeasti kaksi desilitraa pekaanipähkinöitä ja desilitra kuorellisia manteleita. Paahda niitä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat paahteisen pinnan. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista margariinia, 1/4 teelusikallinen kanelia, 1/4 teelusikallinen suolaa ja desilitra vaahterasiirappia. Anna kiehahtaa, sekoita ja siirrä jäähtymään leivinpaperin päälle.
4. Viimeistele joulupuuro mantelimaidolla ja pähkinäsekoituksella.
Vinkki! Puuron kanssa maistuu myös sekahedelmäkiisseli.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Kookos-riisipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulupuuro