
Sekahedelmäkiisseli
Sekahedelmäkiisseli, sekametelisoppa on jouluinen jälkiruoka, jota nautitaan usein riisipuuron kanssa. Se maistuu myös jouluaaton jälkiruokana kermavaahtonokareen kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Perinteinen sekahedelmäkiisseli:
- 1 l vettä
- 300-400 g sekahedelmiä
- ½-1 dl sokeria
- 1 kpl kanelitanko
- ½ dl perunajauhoja
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Perinteinen sekahedelmäkiisseli eli sekametelisoppa valmistetaan näin:
- Mittaa vesi teräskattilaan ja laita kuivatut hedelmät veteen noin tunniksi. Keitä sitten sekahedelmät sokerilla ja kanelitangolla maustetussa vedessä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinvedessä estää hedelmiä hajoamasta. Varo sekoittamasta hedelmiä rikki.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää suurus ohuena nauhana sekahedelmäkiisseliin koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä, kunnes se kuplahtaa. Kaada sekametelisoppa tarjoilumaljaan ja sirottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa tämä perinteinen sekahedelmäkiisseli riisipuuron kanssa jouluaattoaamuna tai kermavaahtonokareella höystettynä joulun jälkiruokapöydässä.
Vinkki: Jos teet kiisselin pelkästään luumuista, lisää mausteeksi sitruunamehua.
Katso myös:
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Luumussa on makeaa lumoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sekahedelmäkiisseli
Eipä löytynyt valmistusohjetta. Pitää katsoo muiden sivulta, raaka-aineet löytyy mutta valmistusohje on mainosten takana jossain, en löydä.
Hei!
Kyllä löytyy ohjekin, kun valitset oikealta ylhäältä välilehdet, jossa lukee ohje. 🙂