Vegaaninen riisipuuro keitetään kaurajuomaan. Tarjoa riisipuuro kaneli-sokerin tai sekahedelmäkeiton kanssa. Piilota joulun aikaan puuroon onnenmanteli.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Vegaaninen riisipuuro
2 dlvettä
2 dlpuuroriisiä
1 lkaurajuomaa
1/2 tlsuolaa
1 manteli
Mainos
Valmistusohje
Vegaaninen riisipuuro valmistuu kaurajuomasta näin
Kiehauta 2 dl vettä ja 2 dl puuroriisiä kattilassa. Keitä riisiä 3-5 minuuttia sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää riisin joukkoon litra kaurajuomaa ja puoli teelusikallista suolaa. Kypsennä puuroa noin 40 minuuttia. Nosta riisipuuro liedeltä ja anna puuron vetäytyä noin 5 minuuttia.
Jos tarjoat puuron joulupuurona, lisää joukkoon manteli.
Tarjoa vegaaninen riisipuuro kuumana sokerin, kanelin, kuivattujen hedelmien tai sekahedelmäkiisselin kanssa.
Vinkki! Halutessasi voit maustaa vegaanisen riisipuuron teelusikallisella raastettua apelsiininkuorta ja puolella desillä juuri puristettua appelsiinimehua. Koristeeksi sopivat appelsiiniviipaleet ja kookoslastut.
Resepti julkaistu Kotiliedessä 22/2020.
Herkullinen vegaaninen riisipuuro syntyy kaurajuomasta. Kuva: Kristiina Kurronen
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Vegaaninen riisipuuro