Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro syntyy kaurajuomasta. Tarjoa riisipuuro kaneli-sokerin tai sekahedelmäkeiton kanssa. Piilota joulun aikaan puuroon onnenmanteli.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vegaaninen riisipuuro

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l kaurajuomaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 manteli

Valmistusohje

Vegaaninen riisipuuro valmistuu helposti näin:

  1. Kiehauta 2 dl vettä ja 2 dl puuroriisiä kattilassa. Keitä riisiä 3-5 minuuttia sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää riisin joukkoon litra kaurajuomaa ja puoli teelusikallista suolaa. Kypsennä puuroa noin 40 minuuttia. Nosta riisipuuro liedeltä ja anna puuron vetäytyä noin 5 minuuttia.
  3. Jos tarjoat puuron joulupuurona, lisää joukkoon manteli.
  4. Tarjoa vegaaninen riisipuuro kuumana sokerin, kanelin, kuivattujen hedelmien, perinteisen rusinasopan tai sekahedelmäkiisselin kanssa.

Vinkki! Halutessasi voit maustaa puuron teelusikallisella raastettua apelsiininkuorta ja puolella desillä juuri puristettua appelsiinimehua. Koristeeksi sopivat appelsiiniviipaleet ja kookoslastut.

Resepti julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Vegaaninen riisipuuro
Riisipuuron vegaaninen versio syntyy helposti kaurajuomasta. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös Anna.fi: Tuunatut riisipuurot x 5

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen riisipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.