Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulutorttu uudella tavalla – hyödynnä muffinssivuoka

Joulutorttu uudella tavalla muffinssivuoassa paistettuna on nerokas ja helppo tapa leipoa tortut uudella tyylillä. Tuplakerros taikinaa ja välissä maukas piparkakkumauste-sokeriseos hurmaavat jokaisen kotileipurin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Joulutorttu uudella tavalla

  • 500 g voitaikinaa tai torttutaikinaa / 5 taikinalevyä (pakaste)
  • 5  tl pehmeää voita tai rypsiöljyä
  • 3  tl piparkakkumaustesekoitusta
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl paistonkestävää torttuhilloa esim. glögimaustettua luumuhilloa tai omenahilloa

Valmistusohje

Joulutorttu uudella tavalla muffinssivuoassa leivotaan helposti näin

  1. Avaa pakkaus ja nosta viisi taikinalevyä leivinpaperin päälle sulamaan.
  2. Kauli jokainen levy pituussuunnassa tuplakokoon. Parhaiten voitaikinalevyn kauliminen onnistuu leivinalustan päällä, kun taikina on vielä kylmä, mutta juuri ja juuri sulanut.
  3. Voitele voitaikinalevyt pehmeällä voilla tai öljyllä. Käytä yksi teelusikallinen voita tai öljyä yhteen levyyn. Ripottele pinnalle piparkakkumaustetta ja sokeria.
  4. Jaa yksi levy veitsellä neljään osaan. Nosta kaksi neliötä päällekäin ja paina ne muffinivuoanpohjalle ja reunoille. Toista lopuilla levyillä sama. Saat viidestä levystä yhteensä 10 torttua.
  5. Lusikoi keskelle kuoppaa yksi lusikallinen hilloa ja nipistä tortun reunat tähden muotoon.
  6. Paista joulutorttu uudella tavalla 225 asteessa uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä ja herkuttele huoneenlämpöisinä.

Lue myös: Nutellapulla tähtikranssin muodossa on kauniimpi kuin koskaan

Lue myös Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulutorttu uudella tavalla – hyödynnä muffinssivuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.