Joulutorttu uudella tavalla – hyödynnä muffinssivuoka
Joulutorttu uudella tavalla muffinssivuoassa paistettuna on nerokas ja helppo tapa leipoa tortut uudella tyylillä. Tuplakerros taikinaa ja välissä maukas piparkakkumauste-sokeriseos hurmaavat jokaisen kotileipurin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Joulutorttu uudella tavalla
- 500 g voitaikinaa tai torttutaikinaa / 5 taikinalevyä (pakaste)
- 5 tl pehmeää voita tai rypsiöljyä
- 3 tl piparkakkumaustesekoitusta
- 3 rkl sokeria
- 2 dl paistonkestävää torttuhilloa esim. glögimaustettua luumuhilloa tai omenahilloa
Valmistusohje
Joulutorttu uudella tavalla muffinssivuoassa leivotaan helposti näin
- Avaa pakkaus ja nosta viisi taikinalevyä leivinpaperin päälle sulamaan.
- Kauli jokainen levy pituussuunnassa tuplakokoon. Parhaiten voitaikinalevyn kauliminen onnistuu leivinalustan päällä, kun taikina on vielä kylmä, mutta juuri ja juuri sulanut.
- Voitele voitaikinalevyt pehmeällä voilla tai öljyllä. Käytä yksi teelusikallinen voita tai öljyä yhteen levyyn. Ripottele pinnalle piparkakkumaustetta ja sokeria.
- Jaa yksi levy veitsellä neljään osaan. Nosta kaksi neliötä päällekäin ja paina ne muffinivuoanpohjalle ja reunoille. Toista lopuilla levyillä sama. Saat viidestä levystä yhteensä 10 torttua.
- Lusikoi keskelle kuoppaa yksi lusikallinen hilloa ja nipistä tortun reunat tähden muotoon.
- Paista joulutorttu uudella tavalla 225 asteessa uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Jäähdytä ja herkuttele huoneenlämpöisinä.
Lue myös: Nutellapulla tähtikranssin muodossa on kauniimpi kuin koskaan
Lue myös Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulutorttu uudella tavalla – hyödynnä muffinssivuoka