Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulutorttukuusi

Joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä on näyttävä tarjottava. Mehukkaalla parsakaalipestolla täytetyt kierretortut asetellaan tarjolle hauskasti kuusen muotoon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Joulutorttukuusi

  • 500 g iso voitaikinalevy (pakaste)

Parsakaalipesto

  • 300 g parsakaalia
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 150 g sinihomejuustomurua
  • 1 ½ dl emmentaalijuustoa raasteena

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä valmistuu helposti näin:

  1. Sulata iso voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pesto. Huuhtele 300 grammaa parsakaalia ja paloittele varren kanssa annospaloiksi. Kypsennä parsakaa­leja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä. Kuivaa huolella talouspape­rilla. Nosta tehosekoittimeen kaikki aineet eli parsakaali, puoli desilitraa pinjansiemeniä, puoli ruukkua tuoretta basilikaa, pieni valkosipulinkynsi, desilitra parmesaanijuustoraastetta, neljä ruokalusikallista oliiviöljyä, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja aja karkeaksi seokseksi.
  2. Kauli sulanut taikina suurem­maksi levyksi (34 cm x 50 cm). Jaa päälle parsakaalipesto ja ripottele pinnalle 150 grammaa sinihomejuustoa ja puolitoista desilitraa mustaleimaemmentaalia raasteena. Kääri levy leveäm­mästä kohtaa tiukalle rullalle.
  3. Leikkaa rulla 2,5 cm:n paksuisik­si viipaleiksi. Asettele viipaleet jou­lukuusen muotoon leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Voitele pestohyrrät kevyesti vat­katulla munalla. Paista 200 astees­sa alatasolla 35–40 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ritilän päällä. Vedä leivinpaperin avulla tarjoilu­ vadille.

Vinkki! Tarjoa joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä vaalean glögin kanssa.

Joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Taittele joulun ihanimmat tortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulutorttukuusi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.