Joulutorttukuusi
Joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä on näyttävä tarjottava. Mehukkaalla parsakaalipestolla täytetyt kierretortut asetellaan tarjolle hauskasti kuusen muotoon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Joulutorttukuusi
- 500 g iso voitaikinalevy (pakaste)
Parsakaalipesto
- 300 g parsakaalia
- ½ dl pinjansiemeniä
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 4 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 150 g sinihomejuustomurua
- 1 ½ dl emmentaalijuustoa raasteena
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä valmistuu helposti näin:
- Sulata iso voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pesto. Huuhtele 300 grammaa parsakaalia ja paloittele varren kanssa annospaloiksi. Kypsennä parsakaaleja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä. Kuivaa huolella talouspaperilla. Nosta tehosekoittimeen kaikki aineet eli parsakaali, puoli desilitraa pinjansiemeniä, puoli ruukkua tuoretta basilikaa, pieni valkosipulinkynsi, desilitra parmesaanijuustoraastetta, neljä ruokalusikallista oliiviöljyä, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja aja karkeaksi seokseksi.
- Kauli sulanut taikina suuremmaksi levyksi (34 cm x 50 cm). Jaa päälle parsakaalipesto ja ripottele pinnalle 150 grammaa sinihomejuustoa ja puolitoista desilitraa mustaleimaemmentaalia raasteena. Kääri levy leveämmästä kohtaa tiukalle rullalle.
- Leikkaa rulla 2,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet joulukuusen muotoon leivinpaperoidulle uunipellille.
- Voitele pestohyrrät kevyesti vatkatulla munalla. Paista 200 asteessa alatasolla 35–40 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ritilän päällä. Vedä leivinpaperin avulla tarjoilu vadille.
Vinkki! Tarjoa joulutorttukuusi parsakaalipestotäytteellä vaalean glögin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Taittele joulun ihanimmat tortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulutorttukuusi