Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizzatorttu

Pizzatorttu on nerokas hittiherkku ja suolapala, joka valmistuu joulun jälkeen pakasteeseen unohtuneista torttutaikinalevyistä. Varo, sillä näihin jää koukkuun. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pizzatorttu

  • 500 g torttutaikinalevyjä (pakaste) valmiiksi kaulittuna 
  • 2 dl tomaatti- tai pizzakastiketta (esim. basilikalla maustettua)
  • 50 g pizzaraastetta tai yksi mozzarella pallo 
  • 30 g salamia tai pepperonia viipaleina

Valmistusohje

Pizzatorttu leivotaan helposti näin:

  1. Levitä viisi torttutaikinalevyä leikkuulaudan päälle sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt kahteen neliöön ja leikkaa neliöihin sakarat torttuja varten.
  2. Lusikoi neliön päälle lusikallinen tomaattikastiketta ja ripottele päälle yksi lusikallinen juustoa tai revitty pieni pala mozzarellaa. Asettele päälle muutama salamiviipale.  Täytä kymmenen torttua.
  3. Taita sakarat tähtitortun muotoon.
  4. Paista pizzatorttuja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  5. Jäähdytä pizatorttu sopivaksi ennen syömistä.

Lue myös: Suolaiset tortut ja 10 täytettä niihin

Lue myös Anna.fi: Lohi-pikapizzat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizzatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.