Pizzatorttu
Pizzatorttu on nerokas hittiherkku ja suolapala, joka valmistuu joulun jälkeen pakasteeseen unohtuneista torttutaikinalevyistä. Varo, sillä näihin jää koukkuun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Pizzatorttu
- 500 g torttutaikinalevyjä (pakaste) valmiiksi kaulittuna
- 2 dl tomaatti- tai pizzakastiketta (esim. basilikalla maustettua)
- 50 g pizzaraastetta tai yksi mozzarella pallo
- 30 g salamia tai pepperonia viipaleina
Valmistusohje
Pizzatorttu leivotaan helposti näin:
- Levitä viisi torttutaikinalevyä leikkuulaudan päälle sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt kahteen neliöön ja leikkaa neliöihin sakarat torttuja varten.
- Lusikoi neliön päälle lusikallinen tomaattikastiketta ja ripottele päälle yksi lusikallinen juustoa tai revitty pieni pala mozzarellaa. Asettele päälle muutama salamiviipale. Täytä kymmenen torttua.
- Taita sakarat tähtitortun muotoon.
- Paista pizzatorttuja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
- Jäähdytä pizatorttu sopivaksi ennen syömistä.
Lue myös: Suolaiset tortut ja 10 täytettä niihin
Lue myös Anna.fi: Lohi-pikapizzat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizzatorttu