![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019238.gif)
Kuusitorttu – joulun hittitorttu sai Tiktokin sekaisin
Kuusitorttu on joulun ajan hauskin tapa taitella joulutorttu uudella tavalla. Opettele kuusitortun taittelu välivaihekuvien avulla. Täytä se hillolla tai Dumle-karamellilla. Nämä joulutortut viedään käsistä!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kuusitorttu
- 500 g voitaikinaa levyinä (pakaste)
Täytevaihtoehdot
- 10 Dumle-karamellia
- 10 rkl luumuhilloa (paistonkestävää)
Voitelu
- 1 kananmuna
- 1 rkl kylmää vettä
Koristelu
- ½ dl tomusokeria
- 3 rkl tähtinomparelleja
- 5 Dumle-karamellia puolitettuna
Valmistusohje
Kuusitorttu – näin leivot joulun hittitortun
- Siirrä 500 g voitaikinalevyjä sulamaan leikkuulaudan päälle.
- Leikkaa jokainen suorakulmainen taikinalevy kahtia siten, että saat kaksi neliötä. Yhteensä neliöitä tulee yhdestä paketista 10.
- Leikkaa jokaiseen neliöön kaksi taikinan keskikohtaan ylettyvää viiltoa niin, että viillot melkein kohtaavat, mutta eivät leikkaa osaa irti. Jätä siis pieni väli leikkuiden keskelle.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019438.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Täytä leikkauspisteiden vastakkainen neliö hillolla tai Dumple-karamellilla. Jos haluat hillon siististi keskelle, voit täyttää pursotinpussin hillolla ja pursottaa täytteen paikalleen.
- Nosta leikattu neliö täytteen päälle ja painele reunat kiinni alataikinaan.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019442.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Leikkaa jäljelle jääneet neliöt suorakaiteen muotoisiksi soiroiksi.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019443.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Nostele leikatut soirot sisänurkasta alkaen vuorotellen täytetyn neliön päälle.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019444.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Voitele halutessasi. Voitaikinaa ei tarvitse välttämättä voidella, mutta saat kauniimman pinnan voitelemalla. Sekoita yhden kananmunan joukkoon yksi ruokalusikallinen kylmää vettä ja sekoita. Näin kananmunavoitelu helpottuu, eikä muna valu tortun päältä niin helposti.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019445.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Paista kuusitorttu 210 asteessa 10–12 minuuttia.
- Jäähdytä vähän. Leikkaa viisi Dumlea puoliksi ja työnnä tortun sisään jalaksi. Tee esimerkiksi lusikan varrella pieni reikä tortun alle mihin työnnät jalan.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019465.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Tomuta tortut tomusokerilla ja koristele tähtinomparelleilla.
![](https://kotiliesi.fi/wp-content/uploads/2021/11/5019467.gif?w=643&h=643&fit=crop-50-50-1)
- Katso Tiktok-video kuusitortun valmistuksesta.
Lue myös: Parhaat joulutortut
Lue myös Anna.fi: Joulutorttujen ihanimmat täytteet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuusitorttu – joulun hittitorttu sai Tiktokin sekaisin