Juotava mustikkasoppa
Juotava mustikkasoppa aateloidaan pehmeällä kookos-hunajavaahdolla. Klassikkoherkku saa uuden säväyksen limetin kuoriraasteesta ja mehusta. Tätä virkistävää jääkaappikylmää mustikkasoppaa kehtaa tarjota kenelle tahansa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Juotava mustikkasoppa
- 1 l vettä
- 4 dl tuoreita tai pakastemustikoita
- 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 4 rkl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
Kookos-hunajavaahto
- 2 dl kylmää jääkaapissa kohmetettua kookoskermaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Juotava mustikkasoppa ja hunaja-kookosvaahto tehdään helposti näin
- Mittaa kattilaan litra vettä ja 4 desilitraa mustikoita. Raasta joukkoon yhden limetin kuori. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Kaada seos siivilän läpi toiseen kattilaan. Anna marjoista rauhassa valua ja irrota kaikki mehu. Lisää kuumaan nesteeseen 4 ruokalusikallista sokeria ja kiehauta.
- Liuota 3 ruokalusikallista perunajauhoja yhdestä limetistä puristettuun mehuun ja tilkkaan vettä, jotta saat juoksevan tahnan. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa. Siirrä jäähtymään liedeltä. Ripottele keiton pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
- Viilennä jäähtynyt juotava mustikkasoppa jääkaapissa kylmäksi.
- Valmista kookos-hunajavaahto. Vaahdota jääkaapissa vuorokauden viilentynyt kookoskerma vaahdoksi ja mausta hunajalla ja vaniljasokerilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.
Lue myös: Mummin mustikkakeitto
Lue myös Anna.fi: Mustikkakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juotava mustikkasoppa