Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juotava mustikkasoppa

Juotava mustikkasoppa aateloidaan pehmeällä kookos-hunajavaahdolla. Klassikkoherkku saa uuden säväyksen limetin kuoriraasteesta ja mehusta. Tätä virkistävää jääkaappikylmää mustikkasoppaa kehtaa tarjota kenelle tahansa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juotava mustikkasoppa

  • 1 l vettä
  • 4 dl tuoreita tai pakastemustikoita
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 4 rkl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja

Kookos-hunajavaahto

  • 2 dl kylmää jääkaapissa kohmetettua kookoskermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Juotava mustikkasoppa ja hunaja-kookosvaahto tehdään helposti näin

  1. Mittaa kattilaan litra vettä ja 4 desilitraa mustikoita. Raasta joukkoon yhden limetin kuori. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Kaada seos siivilän läpi toiseen kattilaan. Anna marjoista rauhassa valua ja irrota kaikki mehu. Lisää kuumaan nesteeseen 4 ruokalusikallista sokeria ja kiehauta.
  2. Liuota 3 ruokalusikallista perunajauhoja yhdestä limetistä puristettuun mehuun ja tilkkaan vettä, jotta saat juoksevan tahnan. Lisää seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa. Siirrä jäähtymään liedeltä. Ripottele keiton pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
  3. Viilennä jäähtynyt juotava mustikkasoppa jääkaapissa kylmäksi.
  4. Valmista kookos-hunajavaahto. Vaahdota jääkaapissa vuorokauden viilentynyt kookoskerma vaahdoksi ja mausta hunajalla ja vaniljasokerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.

Lue myös: Mummin mustikkakeitto

Lue myös Anna.fi: Mustikkakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juotava mustikkasoppa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.