Reseptit
Kiitos

Kaali-kikhernemakaronipata

Mehevä kaalipata tukevoituu kikherneistä valmistetulla makaronilla. Varhaiskaali kypsyy nopeasti, joten tämän ruoan jaksaa tehdä myös kiireessä tai arki-iltana töiden jälkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kaali-kikhernemakaronipata:

1/2 kg paistettua naudanjauhelihaa
1/2 varhaiskaali
2-3 porkkanaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1/2 l lihalientä
1 rkl gluteenitonta soijakastiketta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl mustapippuria
2 dl gluteenitonta kikhernemakaronia
1/2-1 tl suolaa
1 dl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Esivalmistelu: Paista 1 kg jauhelihaa ja viipaloi kokonainen varhaiskaali valmiiksi. Varhaiskaalista valmistuu kaksi herkullista arkiruokaa: kaali-kikhernemakaronipata ja kaali-nuudelisalaatti.

1. Hienonna kaali. Suikaloi porkkanat ja hienonna sipulit. Kasvikset voi esivalmistella hyvissä ajoin.

2. Lisää kattilaan öljy, paistettu jauheliha, kaalit, porkkanat ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia.

3. Lisää makaronit keittämisen loppuvaiheessa. Keitä kunnes makaronit ovat kypsiä eli noin 5 minuuttia. Lisää nestettä, jos pata tuntuu kuivalta.

4. Mausta suolalla ja lisää lopuksi hienonnettu persilja.

Vinkki: Voit korvata jauhelihan soijarouheella tai juuresraasteella. Varhaiskaali ei vaadi pitkää kypsennystä. Inkiväärijauheen voi korvata myös pienellä palalla tuoretta inkivääriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/18.

Lisää meheviä kaaliruokia:

Varhaiskaalipata on kesäruokaa

Varhaiskaalipata

kaali-jauhelihaata

Kaali-jauhelihapata

mehevä lammaskaali

Mehevä lammaskaali

Anna.fi: Varhaiskaali-broileripata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaali-kikhernemakaronipata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X