Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaali-omenalisuke

Syksyn ehdoton suosikkilisuke tehdään kaalista ja omenasta. Veikeän maun salaisuus piilee piparjuuressa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaali-omenalisuke:

  • 1 suippokaali
  • 1 sipuli
  • 3 kotimaista (luomu)omenaa
  • 25 g voita
  • 1 rosmariinin oksa
  • ¼ tl hienoa merisuolaa
  • pala piparjuurta

Valmistusohje

1. Paloittele kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Pese omenat ja lohko paloiksi kuorineen. Poista siemenkodat.

2. Kuumenna voi pannulla ja lisää kaalit ja sipuli. Anna ruskistua kevyesti. Lisää rosmariinin oksa ja omenalohkot. Kääntele hetken aikaa. Mausta seos suolalla ja raastetulla piparjuurella.

Tarjoa kaali-omenalisuke esimerkiksi riistamakkaran kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/18.

Lisää syksyisiä lisukeruokia:

mustajuuri-omenasalaatti

Mustajuuri-omenasalaatti

paistetu osterivinokas-ruusukaalisalaatti

Paistettu osterivinokas-ruusukaalisalaatti

ruusukaali-karpalo-pähkinälisuke

Ruusukaali-karpalo-pähkinälisuke

Anna.fi: Omenachutney

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaali-omenalisuke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.