Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Paistettu osterivinokas-ruusukaalisalaatti

Lämmin osterivinokas-ruusukaalisalaatti käy ateriasta ihan sellaisenaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
300 g ruusukaalia
150-200 g osteri- tai kuningasvinokkaita
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl hienonnettua tilliä

sitruunavinegretti

1 sitruunan mehu
1 tl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja irrota niin monta lehteä, kun saat. Viipaloi tiivis ydinosa pitkittäin koosta riippuen 3–4 osaan. Höyrytä ruusukaaleja 4–5 minuuttia.
2. Pilko sienet. Kypsennä sieniä kuivalla pannulla omassa nesteessä 5–7 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa, kun neste on lähes haihtunut, joukkoon kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi sekä kaalit. Paista muutama minuutti. Nosta pannu syrjään, ja mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Ravista sitruunavinegretin ainekset lasipurkissa sakeaksi kastikkeeksi. Sekoita lämpimän kaali-sienisalaatin joukkoon. Höylää parmesaanijuustosta lastuja. Nosta lämmin salaatti tarjoiluvadille juustolastujen ja hienonnetun tillin kanssa.

Sienet täydentävät syksyiset salaatit:

lämmin syyssalaatti

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

haalea sieni-perunasalaatti

Haalea sieni-perunasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Ruoka.fi: Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paistettu osterivinokas-ruusukaalisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X